Winding Refns film skal konkurrere i Cannes


Winding Refns film skal konkurrere i Cannes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Only God Forgives" skal i kamp om Guldpalmen i Cannes i maj.

Instruktøren Nicolas Winding Refns film "Only God Forgives" med Ryan Gosling i hovedrollen er udtaget til hovedkonkurrencen om Guldpalmen i Cannes, oplyser festivalen på Twitter.

Filmen beskrives som en eksplosiv fortælling om thai-boksning og hævn og retfærdighed i Bangkoks kriminelle underverden.

Det er tredje år i træk, at en dansk film er udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes. Det er aldrig sket før.

I 2012 var Thomas Vinterberg inviteret med "Jagten", og i 2011 deltog Lars Von Trier med "Melancholia".

Festivalen meddelte tirsdag, at Gudmundur Arnar Gudmundssons dansk-islandske kortfilm "Hvalfjord" er udtaget til hovedkonkurrence, og en hollandsk-dansk co-produceret spillefilm, "Borgman", er også med i hovedkonkurrencen.

Sidstnævnte film har også danske skuespillere på rollelisten. Det drejer sig om den nyslåede Bodil-vinder Sara Hjort Ditlevsen og Benjamin Boe Rasmussen.

Henrik Bo Nielsen, direktør på det Danske Filminstitut, er stolt på dansk films vegne:

- Tillykke til Nicolas Winding Refn, Lene Børglum og filmholdene på de tre film, der er inviteret. Det er overvældende, at verdens mest respekterede festival viser så stor en interesse for det, der sker i dansk film i disse år, siger han i en pressemeddelelse.

Vi kan være yderst stolte over vores danske filmfolk.

Det bliver Refns anden deltagelse i Cannes, efter at han i 2011 debuterede på den franske festival med filmen "Drive".

Dengang vandt han prisen for bedste instruktør, og filmen opnåede efterfølgende stor international succes.

"Drive" havde ligeledes Ryan Gosling i hovedrollen.

Også Mads Mikkelsen skal dyste med om Guldpalmen i Cannes. Han spiller hovedrollen i filmen "Michael Kohlhaas", som kæmper med Refn om den prestigefyldte pris.

Skulle Mads Mikkelsen gå hen at vinde prisen for bedste mandlige skuespiller, kan statuetten blive nummer to i den danske skuespillers samling, efter han sidste år vandt i Cannes for sin præstation i "Jagten".

Den australske instruktør Baz Luhrmann's film "The Great Gatsby" åbner festivalen med Leonardo DiCaprio i hovedrollen som Jay Gatsby. Filmen bliver vist i 3D.

I hovedkonkurrencen deltager også internationale stjerneinstruktører som Roman Polanski med "Le Venus a la Fourrure", Steven Soderbergh med "Behind the Candelabra" og Alexander Payne med "Nebraska".

Coen-brødrene har også fået plads i kampen om Guldpalmen med deres film "Inside Llewyn Davis".

Festivalen finder sted fra 15. til 26. maj. Det er 66. gang, at festivalen afholdes, og det er den amerikanske instruktør Steven Spielberg, der er formand for juryen i hovedkonkurrencen.

Winding Refns film skal konkurrere i Cannes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce