Wii godt for de gamle

Mormor og Farfar skal kaste sig ud i computerspil. En forsker på SDU skal slå fast om spillet giver bedre balance og hindrer faldulykker.
Foto: Colourbox

Wii godt for de gamle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillemaskinen Wii kan måske give ældre bedre balance og bevægelse.

Nintendo Wii er blevet populært inventar på mange børneværelser, men også den ældre generation kan have gavn af spillemaskinen. Et nyt forskningsprojekt på Syddansk Universitet skal dokumentere træningseffekten af at lade mormor og farfar slå sig løs i balancekrævende computerspil.

- De første målinger tyder på, at balancen bliver væsentligt forbedret. Så jeg håber, at projektet kan være med til at bringe det høje antal faldskader blandt ældre ned, siger Martin Grønbech Jørgensen, der er ph.d.-studerende ved Institut for Idræt og Biomekanik til magasinet Ny Viden.

I forskningsprojektet vil Martin Grønbech Jørgensen teste om ældre, der spiller Wii seks dage om ugen i 12 uger, får en bedre balance. De ældre sammenlignes med en gruppe, der tilbydes genoptræning med en fysioterapeut efter den normale procedure.

Ældres faldulykker koster hvert år samfundet milliarder af kroner. Dertil kommer at mange ældre ikke længere stoler på deres egen fysik efter en faldulykke.
Fakta
- De første målinger tyder på, at balancen bliver væsentligt forbedret.

Wii godt for de gamle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce