Igen er Kurt Westergaard tvunget til at forlade sit hjem og leve under konstant beskyttelse. Han ved ikke, om han kan vende tilbage til sit rækkehus.
Bladtegner Kurt Westergaard ved endnu ikke, om han kan vende hjem til sit lille etplans rækkehus i Viby ved Århus efter attentatet i fredags.

- Jeg håber, min hustru og jeg kan vende hjem igen. Men det skal først nøje diskuteres og analyseres af Politiets Efterretningstjeneste, siger han til Århus Stiftstidende.

74-årige Kurt Westergaard lever igen i skjul på et hemmeligt sted og med faste livvagter.

Han afviser i øvrigt den kritik, som har været fremført om, at han svigtede sit barnebarn ved at søge tilflugt i sit sikringsrum (badeværelset) for at alarmere politiet, da øksemanden trængte ind i huset i fredags.

- Jeg ved og føler, at jeg handlede rigtigt. For det første er jeg instrueret om, at mulige terrorister entydigt går efter deres mål, det vil sige mig i dette tilfælde. Det viste sig at holde stik. Var jeg gået ind i stuen for at hente mit barnebarn og havde taget kampen op med den bevæbnede mand, havde jeg tabt. I stedet var jeg blevet såret eller slået ihjel med en økse for øjnene af mit barnebarn, siger Kurt Westergaard.

Han er glad for, at han ikke handlede i panik, siger han til avisen.

Mere om emnet

Se alle

Tegners overfaldsmand tiltales for terror

Mistanke om nyt attentat mod tegner

Kurt Westergaard tømmer tuschpennen