Westergaard lever igen under jorden

Så lang tid karikaturtegneren Kurt Westergaard trækker vejret, vil han være en jaget mand. Så barsk er konklusionen fra en verdens førende eksperter i radikalisering, Mehdi Mozaffari, der er professor og centerleder ved Center for forskning i islamisme og radikaliseringsprocesser under Århus Universitet. Kurt Westergaard lever igen under jorden.
Foto: DALSGAARD MIRIAM/POLFOTO

Westergaard lever igen under jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen er Kurt Westergaard tvunget til at forlade sit hjem og leve under konstant beskyttelse. Han ved ikke, om han kan vende tilbage til sit rækkehus.

Bladtegner Kurt Westergaard ved endnu ikke, om han kan vende hjem til sit lille etplans rækkehus i Viby ved Århus efter attentatet i fredags.

- Jeg håber, min hustru og jeg kan vende hjem igen. Men det skal først nøje diskuteres og analyseres af Politiets Efterretningstjeneste, siger han til Århus Stiftstidende.

74-årige Kurt Westergaard lever igen i skjul på et hemmeligt sted og med faste livvagter.

Han afviser i øvrigt den kritik, som har været fremført om, at han svigtede sit barnebarn ved at søge tilflugt i sit sikringsrum (badeværelset) for at alarmere politiet, da øksemanden trængte ind i huset i fredags.

- Jeg ved og føler, at jeg handlede rigtigt. For det første er jeg instrueret om, at mulige terrorister entydigt går efter deres mål, det vil sige mig i dette tilfælde. Det viste sig at holde stik. Var jeg gået ind i stuen for at hente mit barnebarn og havde taget kampen op med den bevæbnede mand, havde jeg tabt. I stedet var jeg blevet såret eller slået ihjel med en økse for øjnene af mit barnebarn, siger Kurt Westergaard.

Han er glad for, at han ikke handlede i panik, siger han til avisen.

Westergaard lever igen under jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce