Weber forsøger svine-kompromis


Weber forsøger svine-kompromis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for amtets Trafik- og Miljøudvalg, Poul Weber (V), har bedt om politisk time out i forsøget på at finde et kompromis i striden om, hvilke retningslinjer, der fremover skal gælde for landmænd, som ønsker at udvide med flere svin eller køer.

To forslag har været i høring. Et miljøvenligt og et mere landbrugsvenligt. Men selv om både Venstre og konservative støtter den landbrugsvenlige model, er de ikke sikre på et flertal i amtsrådet. De to partier kan mønstre 15 stemmer, men har brug for 16. Men de kan ikke finde den sidste ekstra stemme.

Efter Stiftstidendes oplysninger står de to forslag helt lige, 15-15. Et enkelt amtsrådsmedlem vil stemme blankt.

- Vores nuværende beslutningsgrundlag blev vedtaget med stemmerne 16-15, og denne gang vil vi gerne have et bredere flertal bag beslutningen. Derfor forsøger jeg nu at strikke et kompromis sammen, siger Poul Weber.

Socialdemokratiet har sagt ja til initiativet, selv om man støtter den miljøvenlige løsning.

- Vi er ikke lavet af beton. Weber bad om 14 dage mere, og det har vi sagt ja til. Men derfor kan det jo godt ende med, at vi står fast på den miljøvenlige model, siger William Jensen.

Møgsafterne fosser ud

Det er netop, hvad SF's medlem af Trafik- og Miljøudvalget, Karsten Hønge, opfordrer socialdemokraterne til.

- Jeg synes, at det er et skråplan at forhandle. Fakta er jo, at selv ikke det miljøvenlige forslag er skrapt nok i forhold til de fremtidige forpligtelser. Landbruget siger ganske vist, at vi spiller hasard med deres erhverv. Sandheden er, at landbruget gennem alt for lang tid har spillet hasard med naturen. Og det nytter ikke noget, at naturen sidder tilbage med Sorteper i dét kortspil.

- Møgsafterne fra landbruget fosser ud i den sårbare natur, og derfor bliver vi på længere sigt nødt til at få nogle redskaber, så vi også kan gribe ind overfor den allerede eksisterende produktion, og ikke kun regulere udvidelserne, mener Hønge.

Weber forsøger svine-kompromis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce