WWF tvivler på dansk klima-indsats i FN


WWF tvivler på dansk klima-indsats i FN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensnaturfonden opfordrer regeringen til hurtigt at opbygge et kvalificeret forhandlerkorps og tage klimaformandskabet i FN alvorligt.

Verdensnaturfonden (WWF) bakker Socialdemokraterne op i en kritik af regeringens forvaltning af FN's klimaformandskab efter COP15.

- Mit indtryk er, at regeringen helt har opgivet. Regeringen signalerer den holdning, at nu er det store show i København overstået, og så må andre tage over, siger John Nordby, som er WWF's klimaprogramleder i Danmark.

Ligesom Mette Gjerskov fra Socialdemokraterne undrer han sig over, at den danske klimachefforhandler Steffen Schmidt allerede er på vej væk. Schmidt er udpeget til ny ambassadør i Geneve.

- Rigtig store dele af forhandlerkorpset i centraladministrationen og i Klima- og Energiministeriet er ansat på korttidskontrakter, der udløbet i foråret. Det efterlader et indtryk af, at man ikke vil forsøge at holde gang i noget som helst. Det er ikke særlig ansvarligt set i lyset af, hvad der kom ud af klimatopmødet, siger John Nordbo.

Han mistænker regeringen for ikke at have tænkt længere end til COP15 i København, selv om det danske formandskab fortsætter til november 2010.

- Man havde måske ikke forudset den situation, man står i nu, hvor der kommer et vigtigt efterspil. Så på den måde er der tale om dårlig planlægning, men jeg tror også, at det her er udtryk for, at København ikke længere er i centrum. Nu er der ikke længere nogen nationale gevinster ved at levere et godt formandskab, siger John Nordby, som dog har forståelse for en vis udmattelse.

- Men det er vigtigt, at Danmark tager opgaven alvorligt og præsterer et godt formandskab, og derfor skal man også tage skeen i den anden hånd, når det glæder om at levere en kvalificeret bemanding, siger John Nordbo.

WWF tvivler på dansk klima-indsats i FN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce