Vraget Thorning: Jeg vil blive i Folketinget


Vraget Thorning: Jeg vil blive i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Thorning-Schmidt fik ikke posten som FN's flygtningehøjkommissær. Nu vil hun blive i Folketinget.

Helle Thorning-Schmidt vil blive i Folketinget og fortsætte arbejdet i Folketingets Præsidium.

Det erklærer hun torsdag ved et pressemøde på Christiansborg, efter at det onsdag stod klart, at hun ikke får posten som FN's flygtningehøjkommissær.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun også er i Folketinget ved næste valg siger Thorning:

- Det regner jeg med. Jeg er utrolig glad for min kreds på Østerbro. Jeg møder stor opbakning, når jeg færdes rundt omkring i byen, så jeg er meget tilfreds med at være folketingskandidat.

Spørgsmål: Ønsker du et job i udlandet?

- Jeg ønsker at være i Folketinget. Jeg er blevet rigtig glad for at være i Folketingets Præsidium, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener selv, at de stramninger, som SR-regeringen gennemførte har haft en betydning for, at hun ikke fik jobbet.

- Jeg kan kun sige, at jeg er blevet spurgt til de stramninger, jeg selv har lavet. Det er jeg blevet spurgt om i ansættelsessamtalen, og jeg håber naturligvis ikke, at det skader politikere, at vi er en del af den almindelige virkelighed, hvor vi skal håndtere et stort flygtningepres.

- Og jeg har sagt hele vejen igennem, at jeg står på mål for de stramninger, jeg selv har været med til at lave, forklarer Thorning.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er træt af udfaldet.

- Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg synes, det er ærgerligt, at jeg ikke har fået stillingen. Jeg tror, jeg ville have været god til den, og jeg tror, jeg kunne have bidraget med noget i UNHCR, siger hun og påpeger:

- Det kræver et vist mod at stille sig op og sige: "Jeg søger den her stilling", for der er en risiko for, at man ikke får den, og at man står her bagefter.

Spørgsmål: Fortryder du, at du meldte dit kandidatur ud offentligt?

- Nej, det gør jeg ikke, erklærer Thorning, som også påpeger:

- Når jeg valgte at stille op så åbent, så var det også fordi, jeg mente FN skulle have et valg mellem trænet FN-diplomat, som de nu har valgt, eller en tidligere statsminister, som har haft fingrene helt nede i den her sag og som har taget hårde beslutning om eksempelvis en stramning af asylpolitikken.

Vraget Thorning: Jeg vil blive i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce