Voldelige piger drømmer om hus og mand


Voldelige piger drømmer om hus og mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For mange voldelige piger stopper volden i modsætning til drengene, når de er omkring 18 år.

Selv om voldelige piger fylder mere i voldsstatistikkerne, er de sjældent tabt på gulvet. I forhold til jævnaldrende drenge kommer de nemlig oftere på bedre tanker med alderen.

I 2006 blev der registreret 137 tilfælde af vold blandt piger mellem 15 og 17 år, mens det tilsvarende tal for 18-20-årige var 68 voldsepisoder. Tendensen ved drengene er derimod omvendt. Her stiger volden efter de 18 år.

En vigtig årsag kan være, at pigers kvindelighed begynder at slå igennem omkring de 18 år.

- Pigerne bliver grebet af det mere klassiske kvindebillede, som trods alt stadig står som en drøm. Så begynder tankerne om redebyggeri at melde sig og gør det meget tidligere end drengene, fortæller Anne Scott Sørensen, køns- og kulturforsker på Syddansk Universitet.

Socialpædagog Jannie Koch fra projekt Pigegruppen, der er et tilbud for udsatte unge mellem 13 og 18 år i København, genkender billedet.

- Der er ikke nogen, der tror, at de skal ligge og slås, når de er 25 år. I deres eget verdensbillede, så har de alle en mand, et hus, nogle børn og en uddannelse. Det er ikke altid realistiske ambitioner, men de vil det samme som andre piger, siger Jannie Koch.

Mange af landets politikredse melder om stigning i vold blandt piger under 18 år.

I Aalborg er erfaringen også, at de voldelige piger ofte forsvinder ud af gadebilledet, når livets store valg skal træffes.

- Mange af de piger, vi er bekymrede for, er mellem 12 og 18 år. Pigerne kommer ofte på andre tanker, når de bliver en 17-18 år. Så begynder de at tænke på uddannelse og fremtid, forklarer Allan Jacobsen, der er leder af Aalborg Politis Ungdomsgruppe.

Voldelige piger drømmer om hus og mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce