Voksne dropper julegaverne


Voksne dropper julegaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I stadig flere familier vælger voksne den årlige udveksling af gaver fra.

En ny termokande og sengetøj har vi fået alt for mange gange, lyder det fra eksperter. Og det kan mærkes i butikkerne, hvor julesalget er dårligere end i 2008, hvor finans-krisen toppede. Til gengæld oplever firmaer, der sælger oplevelser som helikopterture, kajakroning og weekendophold, et boom denne december. Det skriver metroXpress.

Danskerne kan forvente færre julegaver under træet i år. Allerede nu viser tal fra erhversorganisationer, at julesalget ligger under det i 2008, der i forvejen var stærkt præget af finanskrisen. Men den verdensomspændende krise kan ikke alene tage skylden for danskerne manglende købelyst, siger eksperter til metroXpress.

- Det er min opfattelse, at flere og flere voksne helt undlader at købe julegaver til hinanden, fordi de føler, det er for svært at finde på det rette at lægge under træet. Vi stiller simpelthen for høje krav til "den gode gave", og hvis alternativet er at give tre flasker vin, vil vi hellere bare lade helt være, siger Per Østergaard, der er lektor ved Institut for Marketing og Management ved Syddansk Universitet.

Han bakkes op af Klaus Rosborg, der er sociolog ved Roskilde Universitet.

- Det er blevet mere legitimt for voksne helt at undlade at deltage i julegaveræset. Samtidig er det en holdning, der passer meget godt ind i tidsånden, hvor vi gør op med ødselhed og overdreven forbrugerkultur, siger Klaus Rosborg, der dog samtidig understreger, at juletraditionen stadig har godt tag i os.

- Men fordi julegaveræset er blevet mere en pligt end før i tiden, vil vi hellere designe vores egen juleaften, hvor vi eksempelvis ikke giver gaver de voksne imellem.

Af Ritzau

Voksne dropper julegaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce