Vladimir Putin sender kondolencebrev til Margrethe


Vladimir Putin sender kondolencebrev til Margrethe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ruslands præsident Putin har kondoleret dronning Margrethe og kongefamilien efter prins Henriks død. Ruslands zarfamilie og det danske kongehus havde nære bånd.

Ruslands præsident Vladimir Putin har sendt et kondolencebrev til dronning Margrethe efter prins Henriks død på Fredensborg Slot natten til onsdag 14. februar.

Budskabet lyder:

- Jeg deler dybfølt Deres sorg. Jeg ønsker Dem og alle medlemmer af den danske kongelige familie styrke og mod i denne svære tid.

Ruslands zarfamilie og det danske kongehus havde nære bånd. Den danske prinsesse Dagmar blev gift med den russiske zar som zarina Maria Feodorovna.

Hun flygtede i 1919 til London fra Sovjetunionen efter den russiske revolution.

Zarinaen boede i flere år i ejendommen Hvidøre i Klampenborg nord for København. Hun blev i 1928 begravet i Roskilde Domkirke, hvor de danske konger og dronninger ligger begravet.

I 2006 blev Maria Feodorovnas jordiske rester udleveret til Rusland. Hun blev efter russisk ønske genbegravet i den lille Peter og Paul Katedral i Sankt Petersborg. Katedralen ligger i den store Peter og Paul Fæstning.

Dronning Margrethe var primus motor i processen med at udlevere tsarinaen, hvad Vladimir Putin dengang takkede hende for.

I september 2012 lagde dronning Margrethe og prins Henrik en krans ved gravmonumentet for Maria Feodorovna i Peter og Paul Katedralen. Der var også korsang ved højtideligheden i katedralen.

Dagmar blev i 1864 forlovet med den russiske tronarving Nikolaj, som døde af meningitis i 1865. Hun giftede sig året efter med hans bror Aleksander, som blev zar af Rusland. Parret fik seks børn, og Nikolaj blev Ruslands sidste zar.

Dagmars nye mand døde i 1894 som 49-årig, så hans søn Nikolaj blev zar. Efter bolsjevikkernes oktoberrevolution blev tsarfamilien arresteret og ført til Jekaterinburg, hvor de blev henrettet.

FAKTA: Christiansborg Slotskirke er kongehusets kirke
Prins Henrik bisættes 20. februar klokken 11 fra Christiansborg Slotskirke i København.

Inden da vil offentligheden få mulighed for at tage afsked med prinsen i dagene 17., 18., og 19. februar i slotskirken, hvor prinsen ligger castrum doloris.

Efter bisættelsen bliver prins Henrik kremeret. Halvdelen af hans aske bliver spredt i de danske farvande, den anden halvdel skal sættes ned i en urne i den private have i Fredensborg Slotshave efter prinsens ønske.

Læs her om Christiansborg Slotskirke:

* Christiansborg Slotskirke er kongehusets kirke og et af nyklassicismens mesterværker i Danmark.

* Kirken hører til de dele af Christiansborg Slot, der står til rådighed for kongehuset.

* Kirken ligger på Slotsholmen i København.

* Den har gennem årene været anvendt til kirkelige ceremonier for kongefamiliens medlemmer, bryllupper, konfirmationer og dåb.

* Adskillige danske konger har ligget castrum doloris i kirken omgivet af faner, våbenskjold og sølvløverne fra Rosenborg. I 2000 tog det danske folk afsked med dronning Ingrid, da hun lå castrum doloris i kirken.

* Den anvendes også af Folketinget til gudstjeneste ved Folketingets åbning.

* Den oprindelige kirke blev bygget i 1738-42 under opførelsen af det første Christiansborg Slot. Den brændte ved Christiansborgs brand i 1794.

* I sin nuværende udformning blev slotskirken opført 1813-26 i klassisk stil af arkitekten C.F. Hansen.

* Kirken brændte i 1992 efter at være ramt af en nødraket under karnevalet. Efter genopbygning og restaurering åbnede kirken i 1997 i forbindelse med dronning Margrethes 25-års regeringsjubilæum.

Kilder: kongeligeslotte.dk og kongehuset.

Vladimir Putin sender kondolencebrev til Margrethe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce