Let omsættelige ting som smykker, sølvtøj og kontanter forsvandt ved flere indbrud fredag og natten til lørdag.

Adskillige fynboer er inden for det seneste døgn kommet hjem til et opbrudt vindue og en bolig, der har haft besøg af en tyv. Lørdag morgen havde Fyns Politi modtaget ni anmeldelser om indbrud, oplyser vagtchef Steen Nyland til Fyens.dk.

I det vestlige Odense fik en kvindelig beboer på Elmelundsvej sig en overraskelse, da hun lidt efter klokken et natten til lørdag overraskede en tyv i sit hjem. Tyven, der beskrives som en mand iført mørkt tøj, stak af, da han blev opdaget, men han nåede at få noget sølvtøj med sig.

Et par timer forinden var ejerne af et hus på Godhedsmindevej i Hjallese kommet hjem til et nedslående syn: En tyv var kommet ind ved at bryde et vindue op og havde efterladt et gennemrodet hus, hvor der manglede flere PH-lamper.

Her havde tyven tilsyneladende ikke følt sig i fare for at blive opdaget, for han havde ifølge politiets oplysninger forladt huset gennem hoveddøren. Indbruddet er sket fredag mellem klokken 14.30 og 23.30.

To indbrud på samme vej

I Faaborg kan den samme tyv have været på spil flere steder fredag eftermiddag og aften. Politiet fik fredag klokken 22.10 en anmeldelse om et indbrud i en villa, hvor en tyv var kommet ind ved at bryde et vindue op.

Hele huset var ifølge politiets oplysninger blevet gennemrodet, og tyven havde derefter forladt huset via en havedør. Da politiet fik anmeldelsen, havde husets beboere endnu ikke overblik over, hvad der måtte være stjålet. Indbruddet er sket fredag mellem klokken 16.45 og 22.

Fredag mellem klokken 18 og 23.10 havde et andet hus på Rørdrumvej også besøg af en tyv. Her var et soveværelsesvindue blevet brudt op, og også her var det ifølge anmeldelsen tydeligt, at tyven havde været rundt i hele huset, før han forsvandt via en havedør. Med sig fik tyven pas, smykker og et mindre værdiskab.

Sølv, smykker og kontanter

Det var generelt let omsættelige sager, som tyvene gik efter. I Lerhusene i Vester Kærby nær Munkebo kom en tyv fredag ind ved at bryde et vindue op. Det skete ifølge politiets oplysninger på et tidspunkt mellem klokken 10 og 22.30.

Hele huset blev gennemrodet, og der mangler nu en tablet samt smykker og sølvtøj.

Smykker samt kontanter var også udbyttet for tyven, der brød ind i et hus på Saugstedvang i Faaborg fredag mellem klokken 15 og 23.30.

Fyns Politi fik anmeldelse om indbruddet sent fredag aften. Tyven var kommet ind ved at bryde et vindue op og havde efterfølgende forsynet sig med kontanter, euro og smykker, før han stak af via havedøren, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

I Middelfart brugte tyven terrassedøren til at komme ud, efter han havde været rundt i hele huset i en ejendom på Kløvervej. Ejerne kom hjem til det triste syn natten til lørdag klokken 2.24 og havde ved anmeldelsen ikke noget overblik over, hvad tyven havde stjålet.

Terrassedør og kældervindue

De uheldige beboere i et hus på Ydunsæble Have i det nordvestlige Odense kunne heller ikke overskue, hvad der manglede, da de lidt efter midnat natten til lørdag anmeldte et indbrud til Fyns Politi.

Det var dog tydeligt, at tyven var kommet ind ad en terrassedør, og at han havde været rundt i stuen. Gerningstidspunktet kan ikke fastslås med sikkerhed.

Beboerne i et hus på Roldvej ved Vissenbjerg opdagede lidt før midnat, at de havde haft ubudne gæster. Et kældervindue var blevet brudt op, og der var tydelige spor efter, at en tyv har været rundt i hele huset.

Han havde forsynet sig med en tablet, en bærbar computer og en spillekonsol, før han forlod stedet via hoveddøren. Indbruddet er sket fredag mellem klokken 17 og 23.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
1
Anden nat i træk: Indbrud over hele Fyn

Anden nat i træk: Indbrud over hele Fyn