Vindmøller skal nu larme mindre


Vindmøller skal nu larme mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøministeren indfører nye grænser for, hvor meget vindmøller må støje.

Danmark bliver det første land i verden, der indfører bindende regler for, hvor meget såkaldt lavfrekvent støj, der må komme fra vindmøller.

Det oplyser miljøminister Karen Ellemann (V) og fortæller, at reglerne allerede er klar til at blive sendt til høring hos teknikerne.

Ud over den almindelige støj fra vindmøller afgiver vindmøller også lavfrekvent støj, og flere borgere har udtrykt bekymring for netop den lavfrekvente støj.

- Jeg ønsker, at borgerne skal være trygge ved at være naboer til vindmøller, og derfor indfører vi som de første i verden en grænse for den lavfrekvente støj fra vindmøller, siger Karen Ellemann og tilføjer:

- Det er en vigtig forudsætning for, at det vil lykkes kommunerne at få opstillet alle de vindmøller, som regeringen ønsker sig i bestræbelserne på at blive et fossilfrit samfund.

Miljøstyrelsens udgangspunkt er, at grænseværdien for lavfrekvent støj fra vindmøller skal ligge på 20 decibel indendøre.

I dag er det enten støjgrænsen på 44 decibel uden for naboens hus eller afstandskravet på fire gange møllens totalhøjde, der er bestemmende for, hvor tæt på naboer i det åbne land vindmøller kan placeres.

De nye regler kommer til at gælde for nye møller. De møller, der allerede kører, følger de nuværende regler.

Miljøministeren forventer, at de nye regler kan træde i kraft fra udgangen af september.

Vindmøller skal nu larme mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce