Vilhelmsen: Forældrepålæg har præventiv effekt


Vilhelmsen: Forældrepålæg har præventiv effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tvivl om linjen slår Vilhelmsen fast, at forældrepålæg har en virkning og fortsat skal kunne bruges.

Kommunerne skal fortsat kunne tage en del af forældrenes børnecheck, hvis deres børn pjækker fra skole eller bryder loven.

Det fastslår social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) på et samråd i Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik. Hun vil dog ikke opfordre kommunerne til at bruge redskabet i flere sager.

- Der har været meget diskussion om forældrepålæg. Nu er vi i den situation, at vi har vedtaget forældrepålægget, og vi har set, at forældrepålæg har særlig en præventiv effekt.

- Det har ikke været anvendt så meget af kommunerne, men det har en præventiv effekt, siger Annette Vilhelmsen.

Kort efter, at Annette Vilhelmsen skiftede fra posten som erhvervs- og vækstminister til social-, børne- og integrationsminister, blev der rejst tvivl om, hvorvidt SF-formanden ville lægge en blødere linje end sin socialdemokratiske forgænger, Karen Hækkerup.

I et interview med Jyllands-Posten sagde Annette Vilhelmsen om forældrepålæg:

- Kommunerne har mulighed for at bruge pålæg, men det gør de ikke. Og hvis det var et fantastisk værktøj, så ville kommunerne vel bruge det mere. Derfor tror jeg, at der skal en anden indsats til, sagde Annette Vilhelmsen til avisen.

Dermed gik hun tilsyneladende i mod sin forgænger, Karen Hækkerup, som ønskede at få flere kommuner til at bruge forældrepålægget.

Den opfordring vil Annette Vilhelmsen dog ikke gentage i dag:

- Jeg vil ikke sige større end eller mindre end. Det er et redskab, som findes, og som skal være der. Og så må kommunerne afgøre, hvor ofte det skal bruges, siger Annette Vilhelmsen.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, mener ikke, at Annette Vilhelmsen har givet et klart svar på, om hun som ny minister vil ændre regeringens linje på området.

- Fra mit synspunkt har jeg ikke fået et klart svar. Det hænger og blafrer, siger Martin Henriksen.

Men det afviser Annette Vilhelmsen:

- Jeg ligger der, hvor regeringens linje er, og hvor jeg har været hele tiden. Det er ikke min opgave at sige, hvor meget redskabet skal bruges. Min opgave er at sige, at kommunerne skal kende redskabet, og det er op til dem at bruge det.

Vilhelmsen: Forældrepålæg har præventiv effekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce