Weekendens våde og blæsende sommervejr satte sine spor flere steder i de fynske kommuner. Især de store mængder regn gav problemer.

Det vilde sommervejr gav lørdag problemer rundt om på Fyn. Især de store mængder regn var til gene, men også blæsten voldte problemer.

På den nordlige del af øen, i Bogense, var kombinationen af højvande og store mængder vand fra oven mere end kloakker og pumper kunne klare.

I kvarteret omkring Fuglebakken kæmpede beboere og beredskabet således med vand både i haven og indendørs i de nordfynske hjem.

Der er gravet en kanal, som i samarbejde med en pumpe skal aflede vandet fra Bybækken, men det gik galt lørdag, fordi også kanalen var fyldt til bristepunktet.

Det fortæller Jesper Vestergaard, indsatsleder ved Beredskab Nordfyn.

På Nordfyn er kloakdækslerne på nogle af vejene sprunget op, ligesom kloakvandet i nogle huse er løbet over på grund af de store vandmasser.

Vejret gik ud over vejene

Også i Faaborg voldte vejret problemer. Brandvæsenet blev natten til søndag kaldt ud til Johan Rantzaus vej, der stod under vand.

Indsatsleder Henning Kristensen fik dog ved egen kraft løst problemet, og det ganske hurtigt. Årsagen til oversvømmelserne viste sig at være to vejbrønde, hvor ristene var tilstoppet af blade, og efter en halv time havde indsatslederen fået renset afløbene.

I Assens resulterede den hårde blæst søndag morgen i at et træ væltede ud på kørebanen på Nyrupvej ved Krengerup Gods.

Ifølge vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen gav træet dog ingen trafikale problemer.

Ifølge DMI faldt der på Fyn 45 milimeter regn i går lørdag, mens de hårdeste vindstød nåede op på 20 meter i sekundet - svarende til 72 kilometer i timen.

Mere om emnet

Se alle

Regnskyl oversvømmede vej

1
Oversvømmelser i Bogense

Oversvømmelser i Bogense

Ingen oversvømmelser i Middelfart

Ingen oversvømmelser i Middelfart