• Regeringen og Dansk Folkeparti gjorde med en aftale i september udvidelsen af Fynske Motorvej på Vestfyn til en realitet.
  • Men der er fortsat brug for, at udvidelsen sker hurtigst muligt og for, at der også udvides på motorvejen syd om Odense, mener komité, som fredag holder sit første møde.

Den var varslet allerede i foråret, blev til virkelighed i oktober og nu mødes den nationale E20-komité for første gang. Det sker fredag på Hotel Scandic i Odense.

Bag komitéen står de fynske kommuner med støtte fra Region Syddanmark, og medlemmerne er både politikere og fremtrædende personer fra erhvervs- og faglige organisationer. I spidsen står forhenværende transportminister Carina Christensen, der i dag er direktør i ITD, vejgodstransportens brancheforening.

De er inviteret til komitéen

Erhvervs- og organisationsrepræsentanterFormand: Direktør i International Transport Danmark (ITD) Carina Christensen.

Michael Svane, direktør for DI TransportClaus Jensen, formand for CO-industriPer Kristensen, formand 3FJesper Arkil, adm. direktør Arkil HoldingKeld Højgaard Kristensen, transport manager Arla FoodsTorben Block Nielsen, adm. direktør SpæncomPoul Henrik Schou, adm. direktør Poul Schou A/SIb Andersen, direktør Alex Andersen Ølund A/SCarsten Hyldborg Jensen, direktør FynbusPolitiske repræsentanter:Søren Steen Andersen (V), borgmester Assens KommunePeter Rahbæk Juel (S), borgmester Odense KommuneJohannes Lundsfryd (S), borgmester Middelfart KommuneKenneth Muhs (V), borgmester Nyborg KommuneJacob Bjerregaard (S), borgmester Fredericia KommuneStephanie Lose (V), regionsformand i Syddanmark

På mødet vil dagsordenen være kampen for at få udvidet motorvejen syd om Odense - anlægsloven blev vedtaget af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten og trådte i kraft i januar 2014. Desuden handler det for komitéen om at lægge et pres, så udvidelsen af Fynske Motorvej fra Nørre Aaby til Odense V sker hurtigst muligt.

Regeringen og DF offentliggjorde i september en aftale om, at denne strækning udbygges med et tredje spor. En aftale, der var et resultat af lang tids pres fra politikere og blandt andet også Fyens Stiftstidende, der har kæmpet aktivt for udvidelsen med "Tre Spor Nu"-kampagnen.

Finansieringen til motorvejsudvidelsen på Vestfyn er fortsat ikke lagt fast, men er en del af de igangværende forhandlinger om finansloven. Ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil udvidelsen tidligt stå færdig i 2022.

Fyens.dk følger op på E20-komitéens møde med reaktioner i løbet af fredagen.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Tidligere trafikminister skal sikre det tredje spor helt til Odense SØ

Tidligere trafikminister skal sikre det tredje spor helt til Odense SØ

Avisen mener: Pinligt at E20-komité overhales af virkeligheden

Avisen mener: Pinligt at E20-komité overhales af virkeligheden

E20-formand: Behov for fortsat udvidelse af motorvej

E20-formand: Behov for fortsat udvidelse af motorvej