Vil gribe ind overfor teenageægteskaber


Vil gribe ind overfor teenageægteskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægteskaber, hvor imamer vier unge muslimske piger efter regler, der er ugyldige i Danmark, skal stoppes, mener politikerne. Ingen ved, hvor stort omfanget er.

Både Venstre og Socialdemokraterne er parate til at gribe ind overfor imamer, der foretager uregistrerede giftemål af unge muslimske piger.

Ifølge forskere og socialarbejdere risikerer pigerne store problemer, hvis ægteskabet brydes, fordi de ingen ret har i forhold til dansk ægteskabslovgivning. Det er typisk imamen, der afgør, hvad der skal ske ved en skilsmisse, og her er det ofte sharialovgivningen, der gælder.

- Udbredelsen af disse tvangsteenageægteskaber skal kortlægges og stoppes. Vi kan ikke være andet bekendt overfor de muslimske teenagere. De imamer, der foretager vielserne, bidrager til kvindeundertrykkelse, og det skal naturligvis have konsekvenser for dem, og jeg er villig til at se på lovgivningen, siger Venstres udlændinge- og integrationsordfører Karsten Lauritzen.

Socialdemokraterne er enige.

- Vi må se på mulighederne for at udvise imamer, der medvirker til de her ægteskaber. Det er nemlig et angreb på, at alle har lige ret til at bestemme over eget liv og egen krop. Problemet er, at helt unge piger rammes af en fortidig kultur, siger folketingsmedlem Ole Hækkerup (S) i en kommentar.

Konfliktmægler Farwha Nielsen, der arbejder med konflikter i indvandrerfamilier for blandt andet kommuner, kvindekrisecentre og politiet, vurderer i Jyllands-Posten, at der indgås stadigt flere ægteskaber med teenagepiger.

Ifølge ekstern lektor på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, Saliha Marie Fettah, der har studeret mellemøstlige børneægteskaber, er der flere årsager til ægteskaberne. Forældrene kan være bange for, at pigerne har sex før ægteskabet. I andre tilfælde vil pigerne selv gerne giftes, fordi det ifølge islam er den eneste måde, de kan være sammen med en partner på.

Ingen aner, hvor mange muslimske teenagebrude, der er i Danmark. Farwha Nielsen og nogle af hendes kolleger taler om et udbredt fænomen. Socialarbejder Jacques Royal fra Københavns Vestegn har haft med 11 sager at gøre. Flere af dem har involveret etnisk danske piger.

Vil gribe ind overfor teenageægteskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce