Begejstringen var svær at overse, da cirka 100 børn fra Strandvænget i Nyborg mandag morgen blev guidet ind i busser og kørt mod østfynske skoler, hvor de skal gå i asylklasser. Se video her

For nogle af dem var det måneder siden. For andre endnu længere tid siden, de sidst havde været i skole. I går, mandag den 1. februar, fik børnene fra asylcenter Strandvænget undervisning for første gang, siden de er kommet til Nyborg.

Fyens Stiftstidende var med på parkeringspladsen, da tre grønne fynbusser hentede de cirka 100 børn fra asylcenterets parkeringsplads. Begejstrede børn og spændte forældre smilede om kap, mens at de ansatte fra Strandvænget tonsede rundt imellem hinanden og forsøgte at få børnene guidet i de rigtige busser.

Venligboerne havde forude for dagen sørget for, at der var skoletasker til stortset alle, og dem der ikke havde fået lod til at være i strålende humør alligevel.

En af dem var 16-årige Issa Alnajjar fra Syrien. Ham og de andre ældre børn har faktisk været i skole siden 1. januar, men i går var første gang, at de skulle have undervisning.

- Jeg glæder mig til at lære dansk sammen med mine venner, så vi forhåbentlig kan få lov til at blive her og have det sjovt, sagde han via en af skolens nyansatte lærere til asylklasserne, som kunne tolke, og som var med ude på Strandvænget for at hente sine nye elever.
 
Du kan læse en fyldig reportage om asylbørnenes skolegang en af de kommende dage på Nyborg-siderne i Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
Asylcentersag lander på ministerens bord

Asylcentersag lander på ministerens bord

1
Afdelingsleder på Strandvænget: - Kom og gå en tur her

Afdelingsleder på Strandvænget: - Kom og gå en tur her

6
Afdelingsleder på Strandvænget svarer på dine spørgsmål

Afdelingsleder på Strandvænget svarer på dine spørgsmål