Viceborgmester: Lokale hjælper flygtninge på Lolland


Viceborgmester: Lokale hjælper flygtninge på Lolland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale borgere hjælper til, når politiet skal huse op mod 1000 flygtninge på Lolland, siger viceborgmester.

I nat får op mod 1000 flygtninge brug for at få husly på Lolland, og derfor sætter både politi, beredskab og lokalbefolkning ind, for at klargøre offentlige bygninger til at huse migranterne.

Det fortæller Lolland Kommunes viceborgmester, Henrik Høegh (V).

- Politi og beredskab har bedt os om, at være klar til at indkvartere op mod 1000 flygtninge i nat, siger Henrik Høegh til Ritzau.

Det er en fremmed situation for Rødby og resten af Lollands Kommune, at der pludselig står omkring 1000 flygtninge og migranter og mangler tag over hovedet. Alligevel kan viceborgmesteren fortælle, at borgerne i området gør en stor indsats for at hjælpe flygtningene.

- Vi er alle blevet både chokerede og rørte. Man kan se, at det er dybt udmattede og traumatiserede mennesker, og derfor ønsker mange at gøre en indsats, siger Henrik Høegh.

Viceborgmesteren kan fortælle, at lokale pizzeriaer leverer gratis shawarma og kioskejere lukker butikken i utide, for at donere det mad, de endnu ikke har solgt. Helt almindelige borgere køber mad og vand til flygtningene.

Også når politi og beredskab skal skaffe tag over hovedet til flygtningene, gør borgerne en indsats for at hjælpe. Beredskabet er begyndt at klargøre en nedlagt skole og en sportshal, så flygtningene har et sted at sove i nat.

- Mange har meldt sig til at hjælpe beredskabet med deres arbejde. Det er alt fra det lokale Røde Kors til ungdomsskolen, der bidrager, siger Henrik Høegh.

Henrik Høegh har kun oplevet positive reaktioner ude i virkelighedens verden.

- Vi har ikke oplevet nogen negative reaktioner i det offentlige rum, det er kun noget vi har set på de sociale medier, siger han.

Viceborgmester: Lokale hjælper flygtninge på Lolland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce