Ikke kun økonomien bestemmer, om vi bruger penge på at holde sommerferie. Viktor Thomsen holder for eksempel sin mor og far hjemme.
Et næsten syv måneder gammelt tandløst smil breder sig på tværs af ansigtet i en grad, så sutten smutter ud og ned på jorden.

Plump.

Det gør ikke noget.

Lille Viktors far og mor har for længst besluttet, at de ikke rejser væk denne sommer, og at sønnen skal tilbringe sin første sommer under hjemlige fynske himmelstrøg.

- På grund af ham her har vi valgt at blive hjemme i år og kun tage en udflugt til Langeland, hvor vi låner sommerhus i Lohals i 14 dage, siger Kasper Thomsen og løfter den lille op på de usikre ben.

- Så vi vil gerne bede om godt vejr i år, når vi bliver i Danmark, vil vi ikke Viktor?

Det er dog ikke hvert år, at familien, der også tæller Viktors mor og 11-årige halvstoresøster, vælger at satse på den blå, danske sommerhimmel.

Med på charter næste år

- Tværtimod. Vi tager som regel på charterferie - flere gange til Gran Canaria - og gerne uden for sæsonen, hvor det er billigst, siger Kasper Thomsen, der ligesom sin kone arbejder i tøjforretning i Odense. Han fortsætter:

- Vi har snakket om at tage Viktor med ud at rejse næste år. Så kan han bedre være ude i solen og bade, og så er det sjovere at have ham med.

Netop solen og de varme temperaturer har fået familien til at udskyde at tage på ferie med den lille ny.

Økonomien kommer først i anden række.

- Men jeg vil ikke afvise, at den også får indflydelse på vores valg, siger Kasper Thomsen.

Ingen bilferie i fremtiden

- Da vi var mindre, tog vores forældre os altid med på bilferie til Sydfrankrig. Syv år i træk. Sådan tror jeg ikke, vi vil gøre med Viktor, ikke så længe der er så høje benzinpriser, siger Kasper Thomsen.

- Hvis vi endelig tager ud at rejse, bliver det nok med fly, selv om man kan undre sig over, hvor længe flypriserne er så lave. Og vi glæder os til at få Viktor med på rejse. Han er en lille bandit.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Sommerferie?

Sommerferie?

Rejser ikke for lånte fjer

1090