Vi er gode til genbrug


Vi er gode til genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag havner dobbelt så meget affald på genbrugspladserne som i 1990’erne

Småt brændbart, kemikalier, haveaffald og elektronik. Vi kender forskrifterne, for vi har lært, at affald skal afleveres på kommunens genbrugsstationer.

I 2008 kørte borgere i Odense 82.500 ton affald til en af byens otte genbrugspladser. I 1994, hvor Odense Renovationsselskab blev grundlagt, var tallet 46.000 ton.

Samtidig er vi også blevet bedre til at sortere affaldet i de rigtige containere. I 2008 kunne 84 procent af stationernes affald gå direkte til genbrug. I 1994 var kun 75 procent af affaldet egnet til genbrug.

- Jo nemmere det er, desto flittigere er folk til at køre på genbrugspladsen. Borgerne vil gerne, lyder det fra Thomas B. Jørgensen, administrerende direktør i Odense Renovation.

Han peger på, at selskabet også har forfinet sorteringen med flere containere til flere forskellige typer affald, så mest muligt kan genbruges.

Vores entusiasme viser sig også ved indsamling af papir. Bor du i Odense, bliver papiret hentet direkte ved din dør. Det har fået indsamlingen af genbrugspapir til at stige med 50 procent.

- Tidligere havnede ting måske i skraldespanden, byggeaffald blev smidt i et hul på en mark, og haveaffaldet røg på kompostbunken i haven. Den slags bliver i dag kørt på genbrug, vurderer Thomas B. Jørgensen.

Vi er gode til genbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce