Vestjylland ramt af jordskælv

Vestjylland ramt af jordskælv. Arkivbilledet viser et jordskælv nær Holbæk i 2001
Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

Vestjylland ramt af jordskælv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nord- og Vestjylland blev fredag aften ramt af et jordskælv, som målte 4,7 på richterskalaen. Det oplyser seismologisk center for Europa og Middelhavet.

Nord- og Vestjylland blev fredag præcist klokken 22:08:56 ramt af et jordskælv, som målte 4,7 på richterskalaen. Det oplyser seismologisk center for Europa og Middelhavet.

Skælvet havde sit epicenter i Nordsøen i 10 kilometers dybde 67 kilometer vest for Thisted.

Midt- og Vestjyllands Politi er også blevet "lagt ned" af telefoner fra folk i et bælte fra Ringkøbing til Thisted, der fortæller om jordrystelser. Men foreløbig er der ikke meldinger om andre skader end en revnet mur og et væltet fjernsyn.

Med 4,7 på richterskalaen er der tale om et stort skælv under danske forhold.

Det nordvestlige Jylland og det nordøstlige Sjælland er de to steder i Danmark, hvor der er størst risiko for jordskælv. De fleste skælv i den danske undergrund er dog så svage, at det kun er seismografen - det instrument, der måler jordrystelser - som registrerer dem.

Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland.

Vestjylland ramt af jordskælv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce