Vestager freder velfærden for besparelser


Vestager freder velfærden for besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når regeringen spiller ud med sin spareplan, vil det blive mødt med et krav fra De Radikale om at friholde sundheds-, børne- og ældreområdet.

De Radikale freder "kernevelfærden" i de kommende besparelser for at leve op til EU's krav om begrænse underskuddet de offentlige budgetter. På forhånd friholder finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sygehusene, men De Radikale gruppeformand, Margrethe Vestager, går skridtet videre og friholder også ældre- og uddannelsesområdet.

- Det er rigtigt at sige, at det ikke er sundheden som skal finansiere det overforbrug, som der har været - og som skyldes vores manglende mod på at gennemføre reformer, siger Margrethe Vestager.

- Men det er heller ikke ungerne, som skal finansiere det i børnehaverne eller folkeskolen. Jeg tror, at det er realistisk at sige, at den her type besparelser må og skal kunne gennemføres uden, at det rammer det centrale i hverdagen for børn, for unge under uddannelse - og for mennesker som har brug for sundhed og omsorg. Så må vi se på reformdagsordenen bagefter, så vi ikke kommer i en endnu værre situation, hvor det er den egentlige kernevelfærd det kommer til at gå ud over, siger De Radikales gruppeformand.

Når finansministeren onsdag præsenterer sit såkaldte konvergensprogram til EU, vil det stå klart, at staten bruger 100 milliarder kroner mere i år end den får ind. Claus Hjort Frederiksen har sjusset sig frem til, at statens budget de næste tre år derfor skal styrkes med 27 milliarder kroner.

Ifølge Margrethe Vestager skal pengene findes:

- Det efterlader et benhårdt fokus på administration, på erhvervsstøtte og på alle de ordninger som - i det hele taget - er vokset frem. Der er god grund til at se på, hvad vi egentlig får ud af alle de ordninger.

Vestager freder velfærden for besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce