Vestager: Vi har nikket til Løkkes kontanthjælp

Cafe Stiften med Margrethe Vestager og Pia Kjærsgaard
Foto: Kim Rune

Vestager: Vi har nikket til Løkkes kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reelt er det kun et nyt krav om, at regeringen skal skaffe en traktatændring i EU, der skiller parterne.

Regeringen står til rådighed i "døgnets 24 timer", hvis Lars Løkke Rasmussen (V) vil indgå en aftale om SU, kontanthjælp og boligjobordning.

Og af hensyn til de arbejdsløse danskere og de virksomheder, som kæmper for at skabe job, bør parterne nå en aftale hurtigt.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) efter en dag præget af tumultagtige forhandlinger på Slotsholmen.

Ifølge Vestager er det nu reelt kun et krav fra de borgerlige partier om, at regeringen skal arbejde for en traktatændring i forbindelse med en EU-dom, der kan koste Danmark flere hundrede millioner kroner i SU til andre landes EU-borgere, som skiller parterne fra en aftale.

Regeringen har således accepteret, at Lars Løkke Rasmussen og de borgerlige partier har frie hænder til at ændre kontanthjælpsreformen efter et valg. Et krav, som Lars Løkke Rasmussen onsdag kaldte "100 procent ultimativt".

- Det er som om, der hele tiden bliver trukket nye krav frem. Vi har selvfølgelig nikket til fuld frihed til at gøre noget ved kontanthjælpen efter et valg, selvom vi er uenige og ikke vil lægge stemmer til, siger Margrethe Vestager til TV2.

Regeringen og de borgerlige partier er også enige om, at der skal findes én milliard kroner ekstra på SU og én milliard kroner ekstra på kontanthjælp.

Et ønske, som Lars Løkke Rasmussen præsenterede onsdag på trappen foran Finansministeriet efter endnu et møde med finansminister Bjarne Corydon (S).

Men kravet er ikke nyt. Regeringen og de borgerlige partier har nemlig allerede talt sig frem til, at der skal findes et ekstrabeløb hvert år på SU og kontanthjælp for at indfri ønskerne i vækstplanen.

Det er så de tal, som de borgerlige partier har lagt sammen for at få et milliardbeløb, siger Vestager, der fastslår, at regeringen er parat til at finde pengene og bruge dem på initiativer, der kan skabe flere job.

På mødet i Finansministeriet rejste Lars Løkke Rasmussen dog ifølge Margrethe Vestager et nyt krav om, at en traktatændring i EU, som har betydning for, hvor mange penge Danmark skal betale i SU til andre EU-landes borgere.

Ifølge Ritzaus oplysninger kræver Løkke og de borgerlige partier konkret, at regeringen skal arbejde aktivt for en EU-traktatændring, der forhindrer at udenlandske studerende får SU.

I realiteten er det dog en luftig formulering, fordi det vil være tæt på umuligt for et lille land som Danmark at få gennemført en ændring på kort tid.

Regeringen venter, at EU-dommen vil koste Danmark 200 millioner kroner ekstra i SU til borgere fra andre EU-lande, mens Dansk Folkeparti forventer, at regningen kan blive på 400 til 500 millioner kroner.

Vestager: Vi har nikket til Løkkes kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce