Vestager: Løkke må have opgivet at vinde


Vestager: Løkke må have opgivet at vinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Radikale Venstres leder, Margrethe Vestager, håner tanken om at blive statsminister i VKR-regering.

De Radikales leder, Margrethe Vestager, reagerer med hånlatter på, at Venstres top i øjeblikket - ifølge B.T. - overvejer muligheden for at pege på Vestager som statsminister i en ny VKR-regering efter valget.

Det usædvanlige fravalg af partiets nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen skulle ske for at forhindre, at Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt kan sætte sig til rette i statsministeriet.

- Det er lyden af en regering, der ramler sammen, siger Margrethe Vestager, og tilføjer:

- Det er udtryk for, at man i Venstre åbenbart betragter det som helt usandsynligt, at man selv kan vinde valget, når man sådan begynder at pege på mig, siger hun.

Det er en "centralt placeret" - men anonym - Venstrepolitiker, der søndag udtaler sig til B.T. om anti-Helle nødplanen.

Det sker efter, at meningsmålingerne - trods den senere tids mange politiske forlig - ser ud til at være fastfrosset på en markant føring til oppositionen på mellem tre og fire procent.

Men Vestager selv lader sig altså ikke lokke med udsigten til at blive landets førstekvinde.

- Vi er helt enige med Løkke i, at vi skal have en ny statsminister. Men det skal ikke være mig, det skal være Helle Thorning, lyder det fra Vestager.

Spørgsmål: Vil du da slet ikke være statsminister?

- Vi mener, hvad vi siger. Og vi siger, at vi peger på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, siger den radikale leder.

- Men jeg tror, at det er udtryk for stor selverkendelse i regeringen, at man nu forbereder sig på, hvad man gør efter et nederlag, tilføjer hun.

Vestager: Løkke må have opgivet at vinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce