Kritikken af den radikale leder for at bøje af for terrorister får ny næring af skatteministeren og statsministeren. Vestager beskylder dem for bevidst misbrug.
Den Radikale leder, Margrethe Vestager, tager nu bladet fra munden og kalder statsminister Anders Fogh Rasmussen og skatteminister Kristian Jensens kritik af hende for "syret".

- Statsministeren misbruger bevidst mine synspunkter. Det er ikke statsministerformat, men billige Christiansborgpoint, siger hun til Ritzau.

Kritikken haglede ned over Margrethe Vestager i sidste uge, fordi hun - ud over at fordømme terrorangrebet på Danmarks ambassade i Pakistan - mente, at begivenheden måtte føre til en diskussion af Danmarks udenrigspolitiske linje. I dagens udgave af Jyllands-Posten gentager skatteminister Kristian Jensen (V) kritikken om, at hun bøjer af for terrorister. Han kalder hende og De Radikale for uegnet i regeringssammenhæng. Senere støtter Anders Fogh Rasmussen sin skatteminister.

- Jeg er enig med skatteministeren i, at politikere, der har ambitioner om at komme i regering, skal være meget opmærksomme på, hvordan de udtaler sig i sådanne sager. For man bør aldrig give terrorister det indtryk, at man kan lade sig presse, siger Anders Fogh Rasmussen til politiken.dk.

Mere om emnet

Se alle

V, K og DF: Terrorister skal ikke bestemme

Fogh: Alle skal stå sammen mod terror

Radikale vil have ny sikkerhedsstrategi