Ni fynske gymnaster er blevet udtaget til DGI Verdensholdet. De skal nu påbegynde en rejse, der ifølge manager Johannes Bjerre byder på store oplevelser, stærkt sammenhold og svære tider.

Fyn: I dag har DGI Verdensholdet udtaget sin trup på 28 gymnaster - heriblandt ni fynske af slagsen. Det svarer til en knap en tredjedel af holdet, som til daglig er en del af DGI Fyn.

- Det er nogle af de dygtigste danske gymnaster overhovedet, som er kommet med på holdet. De har arbejdet på det i rigtig mange år, og har lagt mange gymnastik-timer i det igennem en lang periode, fortæller Johannes Bjerre, manager for DGI Verdensholdet.

En stor oplevelse

De ni fynske gymnaster kan sammen med resten af holdet se frem til en oplevelse, der indebærer både show, sammenhold og svære tider.

- De skal først og fremmest sammensætte et show, som bliver se-værdigt i alle 12 til 14 lande, som de skal besøge. Deri ligger en stor opgave, siger Johannes Bjerre.

Udfordringen for holdet bliver også, at de skal være meget hjemmefra og undvære familie og venner. Det har folkene bag udtagelsen sikret sig, at holdet er indstillet på, da de afholdt nogle indledende samtaler.

- Nu skal holdet til at leve sammen med nogle helt nye mennesker, som de skal til at knytte bånd med. De skal sørge for, at fællesskabet og arbejdet kan fungere bedst muligt, fortæller Johannes Bjerre.

Samtidig vil der også være dage, som ikke bliver helt så spændende, når man er langt hjemmefra.

- Det mentale bliver udfordret, for der kan komme skader, som gør, at man ikke kan være med i perioder. Det er i virkeligheden vanskeligt at forstå, hvor svær processen kan være, men der kan komme dage, som ikke er lige sjove, forklarer Johannes Bjerre.

At kunne undervise

En ting er at være dygtig gymnast. Men for at man kan være med på DGI Verdensholdet, skal man også være en dygtig underviser, fordi en del af verdensturnéen går ud på at kunne lære fra sig.

- Det er i undervisningen på verdensturnéen, at vi præsenterer dansk gymnastik. Det handler om måden vi motiverer på, og at man i Danmark kan dyrke sin idræt fra man er helt lille og frem til man er både ung, voksen og gammel, siger Johannes Bjerre og fortsætter:

- Vores mål er at vise, at gymnastik er noget, som varer hele livet og som skaber god aktivitet og stærke sociale relationer. Og det skal vores undervisere vise frem på verdensturnéen.

  • Af: