Verdens problemer hænger sammen

Glem global opvarmning. Hvis politikerne for alvor vil prioritere ressourcerne for at løse klodens største udfordringer, er det fejlernæring, der skal fokusere på. I hvert fald hvis man spørger de otte internationale topøkonomer, som de seneste fem dage i Copenhagen Consensus har ranglistet 30 forskellige tiltag, som alverdens politikere kan beslutte at gennemføre for at klare de udfordringer, som verden står overfor. Det enkeltstående tiltag, der mest effektivt forbedrer verden, er ifølge økonomerne tilskud af A-vitamin og zink til børn. Manden bag Copenhagen Consensus, Bjørn Lomborg, tror, at listen vil overraske mange mennesker.

Verdens problemer hænger sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En liste over verdens problemer er en gimmick, siger Folkekirkens Nødhjælp, for problemerne hænger sammen.

En prioriteringsliste over verdens problemer giver ikke mening, for problemerne hænger sammen. Sådan lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp, efter Copenhagen Consensus med Bjørn Lomborg i spidsen har lavet en prioriteret liste over, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind i forhold til verdens problemer. Kosttilskud til fejlernærede børn topper listen.

- At prioritere mellem udfordringer og løsninger, som om de er uafhængige, svarer til at prioritere det ene ben over det andet uden at anerkende, at man skal bruge to ben for at kunne gå, siger international chef i Folkekirkens Nødhjælp Christian Friis Bach.

Han er dog glad for Lomborgs evne til at skabe debat.

- Det er godt, at det bliver slået fast, at det er en god forretning at investere i fattige mennesker i fattige lande. Men det er en gimmick, for man kan ikke bruge listen til noget. Hvis økonomer gerne vil gå i cirkus, så er dette det bedste cirkus i byen, siger Christian Friis Bach.

Verdens problemer hænger sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce