Vent med havet og tag bad i en sø i stedet


Vent med havet og tag bad i en sø i stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØLIV: Hvis havet er for koldt, kan et søbad anbefales
Selv om meteorologerne lover, at sommeren er på vej, vil det vare nogen tid, før havene omkring Danmark opdager det. Med en temperatur på blot 15 grader er havet stadig for koldt at kaste sig i for de fleste, men der er også andre muligheder: Badesøer.

Skov- og Naturstyrelsen har netop færdiggjort en liste med danske søer, der kan bades i. Langt de fleste er egnede også til børn - kun i seks af søerne bør man ikke bade med børn, hovedsagelig fordi de er for dybe. Men man skal naturligvis altid selv undersøge forholdene og holde øje med børnene, understreger informationschef Poul Erik Magnussen.

Søerne vil i almindelighed være betydeligt varmere end havvandet, men det afhænger selvsagt af deres dybde. De lavvandede søer følger luftens temperatur med en lille forsinkelse, mens de dybere søer er længere om at følge trop, når sommeren og varmen slår igennem.

På Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside - www.skovognatur.dk - kan man finde såvel kort som en liste over søerne. Hver enkelt af de 44 lokaliteter er beskrevet og har fået karakter efter børnevenlighed, ligesom der er en vejledning i, hvordan man når frem til den udvalgte søbred. Flere af søerne, bl.a. Furesøen og Esrum Sø, optræder flere gange på listen, fordi man kan hoppe i vandet fra forskellige verdenshjørner.

Badesøerne er koncentreret i Nordsjælland, Midtjylland og Thy. Der er enkelte i Sydjylland, på Læsø og Bornholm, men hverken Fyn eller Lolland-Falster kan tilsyneladende mønstre søer, der er egnede til en dukkert.

Vent med havet og tag bad i en sø i stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce