Hvis imamer opfordrer til socialt bedrageri eller medvirker til at danne parallelsamfund, skal det være muligt at udvise dem, mener Bo Libergren.

Vi er nødt til at have strammet reglerne, så det bliver muligt at udvise imamer, der opfordrer til socialt bedrageri.

Det mener Bo Libergren, der er politisk ordfører for Venstre i Odense Byråd.

Hans udfald mod imamerne kommer efter andet afsnit af TV2's dokumentarserie "Moskéer bag sløret", hvor det mandag aften kom frem, at imam Abu Hassan fra Odense har rådet et par til at begå socialt bedrageri.

Det skal kunne føre til udvisning af Danmark, mener Bo Libergren.

- I dag kan man ikke give udvisning for det, men vi er nødt til at stramme op på reglerne, hvis vi vil gøre op med parallelsamfund. Vi er nødt til at have jernnæven på, siger han.

- Jeg mener, at man som religiøs forkynder har et særligt ansvar, og jeg er sikker på, at det at blive returneret, hvor man kommer fra, vil have en effekt.

- Så skal man ikke være i Danmark

Bo Libergren mener, at imamer har et særligt ansvar for at være loyal mod lovgivningen og danske værdier.

- Hvis man som religiøs forkynder opfordrer til socialt bedrageri eller agiterer mod demokrati og frihedsrettigheder, skal man ikke være i Danmark, slår han fast.

- Jeg vil derfor opfordre til, at udvisningsreglerne strammes, så de, der opfordrer til socialt bedrageri og svindel mod det danske samfund eller prædiker had og vold, ganske enkelt udvises af Danmark.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
13
Odense-imam: Anklager dropper sag om socialt bedrageri

Odense-imam: Anklager dropper sag om socialt bedrageri

Aarhus-borgmester efterlyser certificering af imamer

Aarhus-borgmester efterlyser certificering af imamer

2
Støjberg til muslimer: Tag afstand fra imamer

Støjberg til muslimer: Tag afstand fra imamer