Venstremand glæder sig til generalkonsul-job i Flensborg


Venstremand glæder sig til generalkonsul-job i Flensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen udpeger Kim Andersen som ny generalkonsul i Flensborg. Posten var tiltænkt Bertel Haarder, som gik.

Regeringen udnævner Kim Andersen som generalkonsul i Flensborg.

Det oplyser udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at regeringen nu kan udnævne Kim Andersen som kommende generalkonsul i Flensborg. Han har gode forudsætninger for at være Danmarks forpost i Flensborg, siger Anders Samuelsen.

Kim Andersen afløser Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998. Han tiltræder i september i år og kalder det en drømmestilling.

- Jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang med arbejdet og ser frem til en spændende hverdag, siger Kim Andersen, der har siddet i Folketinget for Venstre og er formand for Folketingets Sydslesvig-udvalg.

Posten gik oprindelig til Bertel Haarder (V), som ikke blev minister ved en regeringsrokade. Men Haarder trak sig, fordi udnævnelsen vakte modstand i det danske mindretal.

Kim Andersen vil dog hellere se fremad end at tage stilling til balladen.

- Jeg vil ikke gå ind i overvejelser om, hvad der har været. Jeg vil koncentrere mig om mine relationer til mindretallet. De er gode og konstruktive. Jeg ved, at Henrik Becker-Christensen har gjort en stor, fornem og værdsat indsats.

- Jeg er ydmyg over for opgaven og ved, at der er noget at leve op til. Men jeg tror også, at mindretallet kender mig så godt, at jeg ikke vil opleve de store reservationer. Jeg tror, at vi hurtigt vil glide ind i et naturligt og tillidsfuldt arbejde, siger Kim Andersen.

Socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen, som sidder i Sydslesvig-udvalget, glæder sig over udnævnelsen af Kim Andersen efter et "rodet forløb".

28 personer søgte stillingen som generalkonsul. Kim Andersen er ansat efter indstilling fra Udenrigsministeriet.

Regeringens ansættelsesudvalg valgte ham efter interviews og test af ansøgerne. Ansættelsen af Kim Andersen er betinget af, at de tyske myndigheder formelt accepterer ansættelsen.

FAKTA: Det laver generalkonsulen i Flensborg
Kim Andersen, der har siddet i Folketinget for Venstre og er formand for Folketingets Sydslesvig-udvalg, er blevet udpeget som generalkonsul i Flensborg.

Han afløser Henrik Becker-Christensen, der tiltrådte i 1998.

Her kan du læse om, hvad jobbet som generalkonsul indebærer:

* Generalkonsulatets opgaver er præget af det store danske mindretal og tilstedeværelsen af over 4300 danske statsborgere i Sydslesvig og mange henvendelser fra tysk side og tilrejsende danskere.

* Det er sager om pas, opholdstilladelse, værnepligt, statsborgerforhold, ægteskab, skilsmisse, dødsfald.

* Hertil kommer henvendelser om danske og tyske samfundsforhold, blandt andet arbejdskraftens fri bevægelighed, pension, skattespørgsmål, det danske mindretal og adresser på myndigheder.

* Det er en hovedopgave for konsulatet at følge udviklingen inden for det danske mindretal i Sydslesvig og forholdet mellem mindretallet og flertalsbefolkningen i grænselandet.

* Det sker blandt andet ved at deltage i mindretallets forskellige arrangementer.

* Generalkonsulatet i Flensborg er et barn af grænsedragningen i 1920.

* Ved genforeningsfesten 1. juli 1920 på Dybbøl Banke udtalte statsminister Niels Neergaard de senere så berømte ord: "De skal ikke blive glemt".

* Det var møntet på de dansksindede, der forblev syd for den nye grænse.

* I de følgende måneder blev der givet tilsagn om økonomisk støtte til danske skoler med mere. Det blev starten på den årlige bevilling på finansloven til danske kulturelle anliggender i Sydslesvig.

* Generalkonsulatet har fem medarbejdere. De består af en generalkonsul, en konsul, to konsularmedarbejdere og en vagtmester.

* Det danske mindretal anslås at udgøre over 50.000 personer.

Kilde: Udenrigsministeriet.

Venstremand glæder sig til generalkonsul-job i Flensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce