Venstre vil styrke lokale medier: - Det er vores højeste prioritet

Venstres medieordfører, Britt Bager, vil sende flere penge til provinsen i det kommende medieforlig. Foto: Jacob Vestervig.

Venstre vil styrke lokale medier: - Det er vores højeste prioritet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Venstre vil sende flere penge til lokale og regionale medier, når der skal forhandles medieforlig. Det samme vil Socialdemokratiet.
  • Udmeldingerne kommer efter, at 35 borgmestre har opfordret politikerne til at styrke mediedækningen i provinsen.

Regeringspartiet Venstre reagerer nu på 35 borgmestres opråb i avisen Danmark, hvori borgmestrene kalder på større mediedækning i provinskommuner. Venstres medieordfører, Britt Bager, siger således, at lokal- og regionaljournalistik skal opprioriteres, når der skal fordeles penge i det kommende medieforlig.

- Vi har drøftet emnet internt i Venstre, og vi har bestemt, at lokalt og regionalt indhold skal styrkes. Nu er det så op til mig at finde ud af, præcis hvor mange penge der skal tilføres. Det kommer blandt andet an på, om medieforliget og mediestøtten skal forhandles samtidig, for i så fald er der 400 millioner kroner ekstra at fordele, siger Britt Bager.

Hun tilføjer, at selvom hun ikke kan sige noget konkret om udspillet, så vil styrkelsen af lokal- og regionaljournalistik have "den højeste prioritet" i Venstres medieudspil.

- Vi ønsker på alle punkter et Danmark i bedre balance - også når det drejer sig om mediedækningen, siger hun.

Vi får et stort problem, hvis der er bysamfund og store kommuner, som ikke længere har aviser, der bidrager til den demokratiske debat og fortæller lokale historier.
Mogens Jensen (S), medieordfører

Opbakning fra Socialdemokratiet

Udmeldingen får opbakning fra den anden side af midten. Således siger Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, at man både vil styrke DR og TV2's regionale sendeflader samt øge indsatsen i forhold til lokale og regionale aviser.

- Det er de lokale og regionale dagblade, som er det svageste økonomiske led i fødekæden. Derfor er det Socialdemokratiets holdning i forbindelse med det kommende medieforlig, at vi skal overføre midler fra de landsdækkende aviser til de lokale og regionale aviser, siger Mogens Jensen og fortsætter:

- Vi skal sikre levegrundlaget for de lokale og regionale medier i fremtiden, for vi får et stort problem, hvis der er bysamfund og store kommuner, som ikke længere har aviser, der bidrager til den demokratiske debat og fortæller lokale historier.

Venstre vil styrke lokale medier: - Det er vores højeste prioritet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce