Venstre vil skabe tryghed med statsborgerskabsforlig


Venstre vil skabe tryghed med statsborgerskabsforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Ellemann-Jensen ser gerne, at Socialdemokraterne vristes permanent ud af De Radikales klør.

Socialdemokraterne er parat til at gå enegang i rød blok og binde sig til en forlig med Venstre og de øvrige borgerlige partier om strammere krav til at opnå dansk statsborgerskab. Det foreslår partiet på forsiden af lørdagens Jyllands-Posten.

Og i Venstre tager man imod forslaget med åbne arme, siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg synes, at det er en fremragende idé. Forudsætningen, for at det kan lade sig gøre, er, at Socialdemokraterne lader være med at forelske sig i De Radikale igen, siger han.

Hvis kravene til opnåelse af dansk statsborgerskab bliver bundet op på en forligsaftale, vil alle partier i aftalen have vetoret over for fremtidige ændringer, medmindre forliget opsiges.

Det er ikke kun partierne Venstre og Socialdemokratiet, der har ledet samtlige regeringer siden 1993, der har interesse i, at de to partier binder sig til hinanden på området, mener Venstres politiske ordfører.

- Det har en værdi for partierne, men det har sandelig også en værdi for de mennesker, det vedrører. Det gør, at borgerne ved, hvad de har at regne med. Det giver tryghed og vished for de mennesker, der står og ønsker at blive danske statsborgere, siger han.

Et sådant forlig vil efterlade resten af partierne i rød blok - herunder Socialdemokraternes seneste regeringspartner, De Radikale - uden for indflydelse.

Venstre forventer ikke, at det bliver en udfordring at rive Socialdemokraterne ud af De Radikales klør.

- Vi har præsenteret vores holdning på området. Et dansk statsborgerskab er ikke bare noget, man skal have. Det er værdifuldt. Det vil vi gerne holde fast i. Det tror jeg egentlig også, at Socialdemokraterne er interesseret i, siger han.

- De har bare ladet sig forføre af De Radikale.

Venstre vil skabe tryghed med statsborgerskabsforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce