Venstre vil sælge TV2 på børsen


Venstre vil sælge TV2 på børsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringspartiet Venstre lægger i et nyt medieudspil op til, at halvdelen af TV 2 hurtigst muligt skal sælges på Københavns Fondsbørs. Minister er imod.

Danskerne skal i fremtiden kunne købe aktier i deres foretrukne tv-station på børsen. Sådan lyder forslaget i et medieudspil fra Venstre.

- Vi ønsker snarest muligt at sælge en del af TV2 på fondsbørsen, sådan som det er sket med statslige selskaber som Københavns Lufthavne og SAS. På den måde tager vi næste skridt i retning af en fuld privatisering, siger medieordfører Ellen Trane Nørby (V) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ved regeringsskiftet i 2001 lovede VK-regeringen, at TV2 ville være solgt inden 100 dage. Men salget er blevet forsinket på grund af en række retssager i EU. Venstre skifter nu kurs og opgiver den tidligere strategi om at sælge TV2 til én ejer.

- Vi kan ikke længere vente, mens TV2 bliver hængende i en suppedas med retssager ved EF-Domstolen, siger Ellen Trane Nørby, som foreslår, at staten i første omgang beholder aktiemajoriteten i TV2.

Pengene fra aktiesalget skal indgå i en fond, som sikrer, at TV2 kan leve op til public service-forpligtelserne.

Kulturminister Carina Christensen (K) afviser imidlertid en hurtig børsnotering.

- Det er det forkerte tidspunkt at sælge TV2 på grund af retssagerne i EU og finanskrisen, siger Carina Christensen, som stadig ønsker TV 2 privatiseret "på langt sigt".

Også Dansk Folkeparti er kritisk over for en børsnotering af TV2, mens Socialdemokratiet er positiv.

Venstre vil sælge TV2 på børsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce