Venstre vil have kemiportal til gravide


Venstre vil have kemiportal til gravide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres familieordfører savner et samlet overblik over gode råd og anbefalinger om eksempelvis, hvilke kemiske stoffer gravide skal undgå.

Venstre vil nu sikre, at gravide og børnefamilier lettere kan søge information om kemikalier. På den måde kan gravide let finde ud af, hvilke stoffer der kan være skadelige for barnet og samtidig få gode råd om kost og motion under graviditeten.

- Det er sådan i dag, at informationerne er tilgængelige, men man skal søge frygteligt meget på forskellige hjemmesider for at finde dem. Der ville det være smart, hvis de gravide havde ét sted at gå hen, siger Venstres familieordfører Louise Schack Elholm.

Hun er selv gravid, og har haft svært ved at finde rundt i junglen af pjecer, forskellige hjemmesider og råd fra læger.

Derfor vil hun bede miljøministeren og sundhedsministeren om at samle al information på området.

Helt konkret foreslår ordføreren, at der oprettes en hjemmeside, hvor Sundhedsstyrelsen samler og videreformidler råd om kost og motion under graviditeten, og hvilke stoffer man som gravid skal holde sig fra.

- Det kan jo godt være svært, når man går ind i en butik, at overskue, hvad det er for nogle varer, som ikke har parabener, fordi den indholdsfortegnelse, der er på varerne, godt kan virke indviklet, siger hun.

Hjemmesiden skal desuden være for forældre, som har svært ved at navigere rundt i skidt og kanel i forhold til kemikalier i tøj, mad og motion til børnene.

Louise Schack Elholm foreslår, at netportalen lægges ind under den allerede eksisterende sundhed.dk.

Venstre vil have kemiportal til gravide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce