Venstre vil fordoble straf for voldtægt


Venstre vil fordoble straf for voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et politisk flertal vil sætte hårdt ind mod voldtægt. Straffen skal hæves markant, siger politikerne, mens behandler af sexforbrydere advarer.

Straffen for fuldbyrdet voldtægt skal fordobles til fem års fængsel.

Sådan lyder det fra Venstre, der mener at den nuværende normalstraf på cirka to år og tre måneder er alt for mildt, skriver Berlingske Tidende.

- Ud over det fysiske overfald indebærer voldtægt også en grov og traumatiserende krænkelse af offeret. Det, synes vi, skal straffes meget hårdere, end der har været en tendens til i de senere år, siger retsordfører Kim Andersen (V).

Sidste år blev 418 tilfælde af voldtægt meldt til politiet. Med forslaget om

fordoblede straffe tager Venstre forskud på en stramning af straffen for

voldtægt, som regeringen har bedt Straffelovrådet om at komme med et bud på inden årets udgang.

Indtil da vil Venstre ikke lægge sig fast på, om strafferammerne skal hæves generelt, eller om det for eksempel skal indskærpes i loven, at strafferammerne skal udnyttes bedre, end tilfældet er i dag.

De strengere straffe har opbakning fra et bredt politisk flertal. De Konservative, SF og Dansk Folkeparti taler alle varmt for strengere voldtægtsdomme.

Rådgiver i behandlingen af sexforbrydere, psykolog Thomas Hammerbrink, advarer dog mod at tro, at højere straf for voldtægt vil føre til færre voldtægter. Det vil kun have symbolsk betydning, siger han til Berlingske Tidende.

Venstre vil fordoble straf for voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce