Venstre tænder fredspiben


Venstre tænder fredspiben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TABURETTER: Bonnesen og Abild har bilagt striden - ud fra hver sin konklusion

Så er roen genoprettet i Det fynske Venstre. Det er parterne i striden om den rette type kandidater til regionsrådet for Syddanmark enige om.

Også selv om hovedaktørerne ikke drager enslydende konklusioner af den diskussion på mandagens amtsbestyrelsesmøde, der ente med, at fredspiben kunne tændes.

- Sagen blev drøftet igennem for at vi kan undgå en lignende situation. Vi kan have forskellige synspunkter, men vi skal værne om den frie debat, siger amtsformand Torben K. Jørgensen.

Balladen startede efter årets første amtsrådsmøde, hvor kun et enkelt Venstremedlem ud af otte - Troels Krøyer - tog til genmæle, da Socialdemokraterne og SF affyrede det tunge skyts og kritiserede regeringens strukturreform sønder og sammen.

Det fik formand for Venstre i Middelfartkredsen, Jan Løvendahl, til at efterlyse regionspositive amtspolitikere, og kredsens folketingsmedlem, Erling Bonnesen, sagde, at han til regionsvalget aktivt ville arbejde for kandidater, der helhjertet tror på de nye storregioner.

Underforstået: De modvillige amtspolitikere er ikke de rette at vælge ind.

Samme kurs

Carsten Abild, en slags anfører for "bevaringsfløjen", gik til modangreb med en orfordring til Bonnesen om at blande sig uden om - og således var fronterne trukket op inden amtsbestyrelsesmødet.

Ifølge Erling Bonnesen mundede debatten ud i, at der nu ikke længere kan rejses tvivl om Venstres linje. Det står krystalklart, at Venstre uden den mindste tvivl og tøven støtter strukturreformen med de nye regioner.

- Jeg er blevet overbevist om, at det er den kurs, som alle arbejder for. Det er jeg tilfreds med, og derfor overlader jeg nu opstillingen til medlemmerne. Jeg ser ingen grund til at foretage mig noget, siger Erling Bonnesen.

Venstre tænder fredspiben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce