Venstre stopper Løkke-annonce

Venstre har bremset en reklame, hvor Lars Løkke Rasmussen blev kædet sammen med "fadbamser og flæskesteg". Partiet har ingen humor, mener købmand fra Lolland. /ritzau/ Medvirkende: Lars Løkke Rasmussen, Statsminister, Venstre

Venstre stopper Løkke-annonce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ventre har bremset en reklame, hvor Lars Løkke Rasmussen blev kædet sammen med "fadbamser og flæskesteg". Partiet har ingen humor, mener købmand fra Lolland.

Købmand Bo Weber, der driver fire Merko-forretninger i henholdsvis Holeby på Lolland, Næstved, Lundby og Tappernøje, er kommet i unåde hos Venstre. Købmanden har kreeret en annonce med statsminister Lars Løkke Rasmussens billede, og tilbud på "Løkke-favoritter" som dåseøl, grillbriketter og flæskesvær.

Venstres Landsorganisation har bremset reklamen, men ikke på grund af varerne, forklarer partisekretær Jens Skipper Rasmussen. Det er ren rutine.

- Vi forholder os ikke til indholdet. Vi forholder os ikke til, om de der grillbriketter er dyre eller et godt tilbud. Vi forholder os bare til, at man bruger vores folk kommercielt, siger han.

Det er en annonce på bagsiden af lokalavisen 4750Avisen, der udkom 14.-15. april, der har fået landsorganisationen på barrikaderne, og købmanden undrer sig.

- Jeg tror ikke, at Venstre helt har forstået det glimt, vi havde i øjet, da vi bød Løkke velkommen som statsminister, lyder det fra købmand Bo Weber til 4750Avisen.

Idéen bag den omstridte annonce var at byde landets nye statsminister velkommen med tilbud på fadøl og flæskevarer. Højesteretssagfører Marianne Hartling har på vegne af Venstres Landsorganisation forlangt annoncen fjernet fra internetudgaven af avisen med henvisning til uretmæssig brug af et foto af statsministeren. Derudover må der ikke ligge eksemplarer fremme af avisen med annoncen i Merko.

- Vi har ikke haft til hensigt at bruge statsministeren som blikfang for vores tilbud, men derimod at fejre hans tiltræden med en spøg - nemlig tilbud, der passer til statsministerens image, lyder det fra Bo Weber, der kalder Venstres reaktion at skyde gråspurve med atombomber.

Jens Skipper Rasmussen afviser, at Venstre forsøger at forsvare Lars Løkke Rasmussens image. Han afviser også, at Statsministeriet har været inde over beslutningen.

Der har de seneste år været en række tilfælde, hvor især konservative toppolitikere er blevet kritiseret for at reklamere for forskellige varer. Senest er De Konservatives tidligere vicestatsminister, Bendt Bendtsen, trådt frem i BMW-motorcykeltøj. Jens Skipper Rasmussen mener, at der er en klar forskel.

- Man er blevet spurgt og har selv sagt, at det kan man godt stå inde for. Der er ikke nogen, der har spurgt os - eller spurgt Lars for den sags skyld - om han har lyst til at hjælpe med at sælge en lokal købmands varer, siger han.

Venstre stopper Løkke-annonce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce