Venstre på Fyn regionsvalgets taber


Venstre på Fyn regionsvalgets taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANALYSE: Det nye syddanske regionsråd får borgerligt flertal - næsten uden fynske venstrefolk
Synspunkter fra fynske venstrefolk får svært ved at vinde gehør i den nye syddanske region, der fra 2006 afløser Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle Amter.

Ikke nok med at regionsrådet vil få klar jysk dominans, sådan som Fyens Stiftstidende kunne fortælle allerede i marts. Meget tyder desuden på, at især Det fynske Venstre får svært ved at få fodfæste i regionsrådet.

Det viser en udregning, som partiets medlem af Fyns Amtsråd, formand for Forebyggelses- og Sundhedsudvalget, Bo Libergren, har foretaget.

De nye regionsråd skal have 41 medlemmer, og ifølge Libergrens udregning vil kun to ud af 15 venstrefolk i det syddanske regionsråd være fynske.

Bo Libergren overlader nu sin analyse til amtsledelsen, som han mener bør forholde til den.

- At vi kulegraver de seneste valgtal for at forberede os bedst muligt til det næste valg, er der ikke noget nyt i. Men nu er det ekstra vigtigt, for med de nye regioner foreligger der en ny situation, siger Bo Libergren.

Det er stemmetallene fra det seneste amtsrådsvalg i de fire amter, der er Libergrens materiale, og da han selv har lagt formodede valgforbund ind, erkender han, at analysen ikke er meget mere end en uvidenskabelig strømpil.

-Men vi bør overveje, hvordan valgkampen skal føres. Når sydjyske venstrefolk har større valgchancer, så er det, fordi sydjyderne i 2001 stemte lokalt, hvorimod der på Fyn var tale om et slags "præsidentvalg", hvor vi satsede på Poul Weber, siger Bo Libergren, der i sin egen analyse kun bliver fjerdesuppleant til regionsrådet.

Selv om Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti - stadig baseret på 2001-tal - vil snuppe 23 af de 41 pladser i det syddanske regionsråd, så vil Socialdemokraterne på Fyn klare sig bedre end Det fynske Venstre. Seks ud af 14 socialdemokrater i regionsrådet vil være fynske - ifølge Bo Libergrens beregning.

Venstre på Fyn regionsvalgets taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce