Venstre er klar til at stramme op på de regler, der giver mulighed for at udvise terrormistænkte, men opfordrer PET til at fortælle, hvor behovet er.
PET skal sige til, hvis efterretningstjenesten ønsker at kunne udvise flere mennesker fra Danmark på baggrund af mistanke for terror eller terrorforbindelser.

Regeringspartiet Venstre opfordrer PET til at melde ud, hvis efterretningstjenesten vil have yderligere mulighed for at udvise mennesker, der er under mistanke for at planlægge terror eller har terrorforbindelser.

- Nu er der en offentligt debat, og aktørerne må sende signaler til os, hvis reglerne ikke er tilstrækkelige til at gribe ind tids nok. Og det vil jeg opfordre PET til at gøre, hvis det er tilfældet, siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen.

Et bredt politisk flertal er klar til at stramme lovgivningen, så flere terrormistænkte bliver udvist, efter en 28-årig somalisk mand sent fredag aften tiltvang sig adgang til Kurt Westergaards hjem i Århus og forsøgte at angribe Muhammed-tegneren med en kniv og økse.

Politikerne har dog stadig svært ved at sige, hvilke regler der skal strammes, og Socialdemokraterne siger blot, at partiet ser positivt på udspil fra regeringen.

- Når regeringen kommer med et initiativ, vil vi gerne se på det. Vi har ikke selv strikket det sammen, så vi afventer regeringens udspil, siger retsordfører Karen Hækkerup.

Ritzau har uden held forsøgt at få en kommentar fra PET til, hvorvidt efterretningstjenesten ønsker en øget mulighed for at udvise mistænkte terrorister.

Mere om emnet

Se alle

DF kritiserer Brian Mikkelsen

Minister: Ikke brug for terrorlovændringer

PET-chef: Vi har ikke brug for strammere terror-regler

PET-chef: Vi har ikke brug for strammere terror-regler