Venstre i opgør om professorater


Venstre i opgør om professorater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Malou Aamund udfordrer sin egen videnskabsminister Helge Sander med krav om at professorater gøres tidsbegrænsede.

Videnskabsminister Helge Sander (V) bliver nu udfordret fra egne rækker. Venstres videnskabsordfører Malou Aamund foreslår et fundamentalt opgør med ansættelsesforholdene for landets professorer. Det skriver Berlingske Tidende.

Aamund ønsker at gøre samtlige professorater i Danmark tidsbegrænsede. I første omgang skal professorerne ansættes for en periode på 10 år. Herefter skal et bedømmelsesudvalg hvert femte år vurdere, om professorerne fortsat lever op til kravene til videnskabelig produktion og videreudvikling af det fagområde, de er øverste ansvarlige for.

- Vi har i dag et usundt system, fordi du som professor normalt har en tidsubegrænset ansættelse. Hvis du én gang er blevet professor, er du altid blevet professor. Det betyder, at rigtig mange højt kvalificerede forskningsledere og lektorer bliver holdt ude af professoraterne. Er der ikke en mulighed for at nå toppen, vil mange fravælge en forskerkarriere, siger Malou Aamund.

Berlingske Tidende betegner Malou Aamunds udmelding som pikant, fordi hun ofte spås en fremtid som Helge Sanders afløser på posten som videnskabsminister.

Venstre i opgør om professorater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce