Venstre i Syddanmark vil til bunds i Carl Holst-sag

Thyge Nielsen (V) mener, som det øvrige forretningsudvalg i Region Syddanmark, at der er indicier for, at Carl Holst som regionsrådsformand har misbrugt daværende kommunikationsmedarbejder Christian Ingemann Nielsens arbejdsindsats op til folketingsvalget. Arkivfoto.
Foto: Tim K. Jensen

Venstre i Syddanmark vil til bunds i Carl Holst-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres gruppeformand i Region Syddanmark finder det ikke odiøst, at Carl Holst havde en personlig assistent. Han skulle blot "have slået skotterne ned", da han stillede op til Folketinget.

Det var et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark, der onsdag bakkede op om en uvildig undersøgelse af tidligere regionsrådsformand Carl Holsts mulige misbrug af en pressemedarbejders indsats op til folketingsvalget.

Også Venstres gruppeformand i regionsrådet, Thyge Nielsen, ser frem til at få sagen belyst.

- Det kan kun være i alles interesse at få belyst, hvad der er op og ned i den her sag, siger han.

Han mener ligesom det øvrige forretningsudvalg, at der er indicier for, at Carl Holst som regionsrådsformand har misbrugt daværende kommunikationsmedarbejder Christian Ingemann Nielsens arbejdsindsats op til folketingsvalget. Flere medier har berettet om, at de har modtaget læserbreve forfattet af Christian Ingemann Nielsen og fået besked på, at interviews med Carl Holst skulle gå gennem Ingemann.

- Der har tilsyneladende ikke været helt overensstemmelse mellem den stillingsbeskrivelse, vi har set, og så de mails, som Ingemann har sendt ud, siger Thyge Nielsen.

Carl Holst har torsdag erkendt, at Christian Ingemann Nielsen fungerede som Holsts personlige assistent, selv om Holst tidligere har afvist det.

Det er ikke unaturligt, at en regionsrådsformand har en assistent, lyder det fra Thyge Nielsen.

- Det er jo ikke en bolsjebutik. Region Syddanmark er en organisation med 26.000 ansatte og et budget på 25 milliarder kroner. Enhver direktør i en virksomhed af den størrelse ville også have en personlig assistent. Det er der ikke noget odiøst i, siger han.

- Der, hvor problemet opstår, er da Carl Holst går ind i valgkampen. Der får han ikke præcist nok beskrevet over for Ingemann, at han kun må agere som rådgiver i forhold til Holsts arbejde som regionsformand. Det er det, der er noget skrammel. Han får ikke slået skotterne ned mellem ham og den regionsansatte assistent. Hvis bare han havde gjort det, var der aldrig blevet en sag ud af det, siger Thyge Nielsen.

Han afventer nu Statsforvaltningens undersøgelse af sagen, hvorefter regionsrådet vil tage stilling i sagen.

I Carl Holsts valgkreds i Esbjerg er der fortsat fuld opbakning til kredsens mand i Folketinget.

- Jeg bakker på alle måder Carl op i hans ageren. Både som folketingsmand og minister, skriver kredsformand Thomas Bjerrum Rosenstand i en skriftlig kommentar.

- Når det gælder sagen som helhed, er jeg ærgerlig over at det tager tid fra Carls dygtige og vigtige arbejde som forsvarsminister, skriver formanden.

Venstre i Syddanmark vil til bunds i Carl Holst-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce