Venstre foreslår EU-udgave af FBI


Venstre foreslår EU-udgave af FBI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres Jens Rohde vil sikre bedre bevogtning af EU's ydre grænser gennem styrket og forpligtende samarbejde inden for politi og efterretning.

EU's ydre grænser skal bevogtes langt bedre for at stoppe grænseoverskridende kriminalitet, og politisamarbejdet Europol skal styrkes, så det bliver en europæisk udgave af den amerikanske efterretningstjeneste FBI.

Det siger Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet, Jens Rohde, til Berlingske Tidende.

- Det enorme pres på de ydre grænser er en bombe under vores velfærdssystem i Europa, siger Rohde.

Han finder det ikke tilstrækkeligt, at EU kun råder over Europol og det frivillige grænsesamarbejde Frontex.

- Vi vil have gjort Frontex til et forpligtende samarbejde for alle medlemslande. Det er frivilligt i dag. Alle, også Danmark, skal levere økonomiske midler, uddannelse og mandskab til bevogtningen af de ydre grænser, tilføjer Jens Rohde.

Han bakkes op af sit partis folketingsgruppe og, omend med forbehold, af Dan Jørgensen, socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet. Han siger nemlig, at han fremførte forslaget tilbage i 2006.

- Vi har bestemt brug for en bedre kontrol med EU's ydre grænser, men jeg synes, at det klinger utroligt hult, når man hører en Venstre-mand fremføre det. EU's landbrugspolitik er med til at skabe flygtninge, og Venstre har altid en god grund til, at timingen ikke er perfekt til at afskaffe landbrugsstøtten, mener den socialdemokratiske EU-politiker.

Venstre foreslår EU-udgave af FBI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce