Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune ærgrer sig over de konservatives strategi

Eva Kjer Hansen (V) meddelte lørdag morgen klokken 9.41, at hun nu trak sig som fødevare- og miljøminister.

En logisk konsekvens af, at det skal en minister nu engang også ifølge grundloven, når der ikke længere står et flertal bag og bakker op, lyder det pragmatisk fra Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune.

Men han er ærgerlig.

- Det er meget vanskeligt at forstå. De har siddet fire partier sammen og har aftalt en landbrugspakke. Og så går det mindste parti i de forhandlinger pludselig frem og siger, de ikke mener, det er de rigtige tal. Det er svært for os herude i kommunerne at forstå, siger han.

Han forstår til gengæld godt, hvorfor Eva Kjer Hansen ikke forlod ministeriet lørdag morgen, selvom flertallet bag hende har været fortid i to dage.

- Det er ikke første gang, at en minister går af. Og de fleste gange, er det jo åbenlyst for enhver, hvorfor en minister går, fordi vedkommende i den grad har klokket i det. Men her vælger det mindste af regeringens støttepartier, at trække sine seks mandater. Så forstår jeg godt, at man vælger at drøfte igennem, hvad der er bedst at gøre i den situation, forklarer Morten Andersen.

Han har ikke noget bud på, hvem Lars Løkke (V) præsenterer efter weekenden, hvor statsministeren har bebudet, at han står klar med en ny fødevare- og miljøminister.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister