Venstre-bagland: Støjberg går for langt

Byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn, Jens Elmgreen (V), mener, at flygtninge kan styrke hans eget lokalsamfund, Gislev.
Foto: Trondur Dalsgard

Venstre-bagland: Støjberg går for langt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten hvert femte af Venstres fynske byrådsmedlemmer synes, at deres partis udlændinge- og flygtningepolitik er for vidtgående. Det viser en rundspørge foretaget af Fyens Stiftstidende.

Grænsekontrol, beslaglæggelse af kontanter eller andre stramninger overfor flygtninge støder en række af Venstres byrådsmedlemmer på Fyn.

I en elektronisk rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget, tilkendegiver næsten hver femte af dem, at udlændinge- og flygtningepolitikken er for vidtgående. En af dem er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune, Jens Elmgreen.

- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed. Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag, men i holdningen til flygtninge konkurrerer Venstre, Socialdemokratiet og DF om at være smålige, selvcentrerede og mangle det overskud, der skal til at have et samfund i fremgang, siger Jens Elmgreen.

Han er modstander af grænsekontrollen, der bryder med hele grundlaget for EU: De åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed.

Modsat mener et enkelt Venstre-byrådsmedlem i Middelfart, Kaj Piilgaard Nielsen, at retorikken er for slap.

- Vi skulle anderledes kontant og præcist have meldt ud, så vi kunne have undgået den massive indvandring. I bagklogskabens lys skulle Venstre have lyttet til Dansk Folkeparti noget tidligere, siger han.

Få det samlede overblik over besvarelserne her. Her kan du også læse historien om, at hvert andet socialdemokratiske byrådsmedlemmener, at deres parti fører en for stram udlændingepolitik.

Fakta
- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed. Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag (...)

Venstre-bagland: Støjberg går for langt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce