Næsten hvert femte af Venstres fynske byrådsmedlemmer synes, at deres partis udlændinge- og flygtningepolitik er for vidtgående. Det viser en rundspørge foretaget af Fyens Stiftstidende.

Grænsekontrol, beslaglæggelse af kontanter eller andre stramninger overfor flygtninge støder en række af Venstres byrådsmedlemmer på Fyn.

I en elektronisk rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget, tilkendegiver næsten hver femte af dem, at udlændinge- og flygtningepolitikken er for vidtgående. En af dem er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune, Jens Elmgreen.

- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed. Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag (...)

- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed. Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag, men i holdningen til flygtninge konkurrerer Venstre, Socialdemokratiet og DF om at være smålige, selvcentrerede og mangle det overskud, der skal til at have et samfund i fremgang, siger Jens Elmgreen.

Han er modstander af grænsekontrollen, der bryder med hele grundlaget for EU: De åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed.

Modsat mener et enkelt Venstre-byrådsmedlem i Middelfart, Kaj Piilgaard Nielsen, at retorikken er for slap.

- Vi skulle anderledes kontant og præcist have meldt ud, så vi kunne have undgået den massive indvandring. I bagklogskabens lys skulle Venstre have lyttet til Dansk Folkeparti noget tidligere, siger han.

Få det samlede overblik over besvarelserne her. Her kan du også læse historien om, at hvert andet socialdemokratiske byrådsmedlemmener, at deres parti fører en for stram udlændingepolitik.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle

Flere i Venstres fynske bagland: Støjberg går for langt

18
Birthe Rønn Hornbech ser sit Venstre i frit fald

Birthe Rønn Hornbech ser sit Venstre i frit fald

2
Mylenberg: Total opbakning til Støjberg

Mylenberg: Total opbakning til Støjberg