Venstre: Vi slår ikke S ved kommunalvalget


Venstre: Vi slår ikke S ved kommunalvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne får flest stemmer ved kommunalvalget til november, siger Venstres næstformand.

Socialdemokraterne får flere krydser end Venstre ved det kommende kommunalvalg, trods flere Venstre-folk på Christiansborg og en stabil føring i de landspolitiske meningsmålinger.

Det siger Venstres næstformand Kristian Jensen efter Venstres landsmøde i Odense, hvor partiets strategi for kommunalvalget blev diskuteret. På længere sigt vil Venstre dog være det største parti i kommunerne.

- Det er en ambition, vi har. Men jeg tror, at det igen bliver Socialdemokraterne, der bliver størst, siger Kristian Jensen til Ritzau.

- De har vundet alle kommunalvalg siden Anden Verdenskrig. Og det gør de, fordi der er nogle lokale traditioner. Der er steder, hvor man stemmer mere efter: Sådan gør vi jo, siger han.

Venstre ønsker ikke at sætte tal på, hvor mange borgmesterposter partiet skal have efter kommunalvalget 19. november. Kristian Jensen forventer dog fremgang i antallet af byrådsmedlemmer og borgmesterposter.

- Kommunalvalg er lokale valg, der afgøres meget af, hvad der sker - og om borgmesteren i forvejen har planlagt at gå af, siger Kristian Jensen.

Ifølge en ny Voxmeter-måling lavet for Ritzau ligger Venstre fortsat stabilt til at få mere end 30 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det er en langt større opbakning end Socialdemokraterne, men det har ifølge Venstre ingen betydning.

- Selv i 2001, da vi havde kommunal- og folketingsvalg på samme dag, og hvor Venstre blev størst i Folketinget, blev Socialdemokraterne største i kommunerne, siger Kristian Jensen.

- Derfor tror jeg, at de vil få et valg, som er bedre, end det man går og spår inde på Christiansborg, siger næstformanden.

Ved sidste kommunalvalg blev Socialdemokraterne den store vinder med 49 ud af 98 borgmesterposter.

Venstre: Vi slår ikke S ved kommunalvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce