Pia Sigmund er en statelig dame. Hun er historien om en tid, der var engang, hvor etikette og stil var fremherskende, fortæller Jens Peter Madsen.

Historiefortæller Jens Peter Madsen har sin egen historie med Pia Sigmund, den går langt tilbage.

De har været venner, siden de mødte hinanden i forbindelse med åbningen af kulturhuset Fyrtøjet i Odense, og de er begge med i Odense Fortællekreds.

Det, offentligheden måske ikke ved om Pia Sigmund, kan Jens Peter Madsen fortælle.

Hun er en statelig dame, og det handler om hendes opvækst, mener han.

- Hendes far var professor i København. De var en af den slags familier, der flyttede ud til Faxe Ladeplads om sommeren, hvor jeg faktisk voksede op. Familien kørte af sted fra København i drosche, og de havde tjenestepigen med, fortæller han.

I Faxe Ladeplads flyttede de lokale om i baghusene og lejede forhuset og fiskerlejerne ud til københavnerne.

En opvækst, der har præget hende i en stilfuld retning, lyder det fra Jens Peter Madsen.

- Det er noget gammel og oprindeligt. Pia bærer videre på den historie. Hun har noget anstændighed og værdighed med sig, der er vigtigt i dag, selv om det har været i glemmebogen, siger han.

- Når jeg kommer på besøg, står hun klar med bøjlen til jakken, og jeg bliver introduceret og præsenteret. Hun har forberedt alt, og man føler sig set og mødt, når man er sammen med hende, siger Jens Peter Madsen.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.