Velux-lukning dårligt varsel


Velux-lukning dårligt varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brat fald i udenlandsk eksport

For de fynske bygningsarbejdere er en eventuel lukning af Gelsted Bygningsindustri på Vestfyn det dårligst tænkelige varsel for fremtiden.

Krisetegn hos en af områdets største byggeproducenter, der beskæftiger 230 ansatte, tyder på afmatning hos de håndværkere og byggefirmaer, der anvender bl.a. de kendte Velux-vinduer, der fremstilles i Gelsted.

Ifølge koncerndirektør David Meyer fra Gelsted Bygningsindustri eksporterer virksomheden dog langt størstedelen af sine byggeprodukter, og det er især på de store vesteuropæiske markeder, at Velux pludselig har oplevet et brat fald i efterspørgslen.

Det ændrer dog ikke på den kendsgerning, at en lukning i Gelsted vil ramme medlemmerne af fagforeningen Træ, Industri, Byg hårdt.

- Med en lukning i Gelsted vil vi få problemer med at finde nyt arbejde til industrifolkene, fordi der er forholdsvis få større virksomheder inden for byggeindustrien på Fyn, siger kasserer i TIB Sten Jensen.

Minimal ledighed

Hidtil har ledigheden hos Træ, Industri, Byg på Fyn, der organiserer 100 af de 230 ansatte i Gelsted, været minimal. I alt 25 ledige bygningshåndværkere i begyndelsen af september svarer til en ledighed på 0,7 procent, mens 36 ledige bygningsindustriarbejdere svarer til 0,8 procent.

Han oplyser, at ledighedstallene generelt er en smule på vej den forkerte vej.

- I øjeblikket oplever vi et relativt stort gennemtræk af medlemmer, der melder sig ledige i et par uger, hvorefter de dog hurtigt er i arbejde igen, siger Sten Jensen.

Ifølge Gelsted Bygningsindustris ledelse er det endnu for tidligt at sige, hvor mange, der vil blive berørt af krisen.

Et forhandlingsudvalg skal de næste tre uger se, hvor langt man kan komme for at begrænse afskedigelserne.

Ifølge Velux klarer virksomheden sig efter omstændighederne godt og har oplevet fremgang flere steder, men er på den anden side ramt af afmatning i byggebranchen.

Velux-lukning dårligt varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce