Velfærdsreformer aflyst i mange år


Velfærdsreformer aflyst i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskere med udsigt til efterløn eller behov for dagpenge kan tage det ganske roligt. Uanset hvad regeringens velfærdskommission siger om behovet for reformer, så bliver der ikke lavet noget væsentligt om før tidligst i slutningen af dette årti.

Det løfte gav både statminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Socialdemokraternes formand, Mogens Lykketoft, da de i går snakkede fremtidens velfærd på det radikale nytårsstævne i Nyborg.

- Det er mit udgangspunkt, at når vi ikke præsenterer vælgerne for ændringer i valgkampen, så kan vi ikke tillade os at gennemføre det før efter næste valg i 2008 ¿ 2009, siger Mogens Lykketoft, som også betoner vigtigheden af bred politiks enighed om reformer.

Det samme mener Anders Fogh Rasmussen. Han vil dog ikke afvise reformer, hvis velfærdskommissionen skulle have tvingende gode argumenter, men så skal Socialdemokraterne være med.

- Hvis der sker noget i løbet af næste valgperiode, som kræver ændringer, så skal vi finde en model for det. Vi vil kun gøre det med et bredt flertal inklusiv Socialdemokraterne, og på en måde, så det træder i kraft efter endnu et folketingsvalg, siger han.

De meldinger huer ikke Marianne Jelved, som forsøgte at lave en aftale med Lykketoft og Fogh om, at velfærdskommissionens anbefalinger skal sendes til debat i befolkningen og derefter fremsættes som lovforslag i Folketinget allerede i løbet af 2006.

- Det er dybt beklageligt, at man på den måde vil handlingslamme Danmark i en tid, hvor globaliseringen kommer med stormskridt. De tror, at de ved at love vælgerne, at der ikke skal ske forandringer, kan få flere stemmer, men jeg tror vælgerne er klogere, siger hun.

Velfærdsreformer aflyst i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce