Vejlegårdens Amin Skov kræver 1,5 millioner af politiet

Restauratør Amin Skov fra Restaurant Vejlegården, d. 29. november sidste år i Arbejdsretten.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Vejlegårdens Amin Skov kræver 1,5 millioner af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amin Skov kræver 1,5 millioner kroner i erstatning for frihedsberøvelse og anholdelse af Sydøstjyllands Politi

Den omstridte køkkenchef på Vejlegården, Amin Skov, kræver 1,5 millioner kroner i en erstatningssag mod Sydøstjyllands Politi for frihedsberøvelse og de økonomiske konsekvenser af en sigtelse for brandstiftelse, oplyser hans advokat, Hans Kjærgaard.

Advokaten har onsdag sendt et brev til Statsadvokaten i Viborg med et seks siders notat fra Amin Skovs revisor, der uddyber erstatningsgrundlaget.

- Det samlede krav er på 1,5 millioner kroner, og det er delt op på 1.280.000 kroner i økonomisk tab og 220.000 for frihedsberøvelsen, siger Amin Skovs advokat, Hans Kjærgaard, til Ritzau.

- Vi mener, at frihedsberøvelsen af Amin Skov har været mere end almindeligt belastende, fortæller advokaten.

I sommer besluttede Sydøstjyllands Politi, at de ikke ville indbringe Amin Skov for retten. De mente ikke at kunne bevise, at han selv satte ild til Vejlegården 21. december sidste år, selvom Amin Skov var sigtet for branden.

- For det første mener jeg, der er kommet nye oplysninger frem, siden politiet frafaldt sigtelsen. Og så synes jeg simpelthen, at politiet er sluppet for billigt. Det er derfor, jeg vil anlægge både en erstatnings- og en klagesag, fortalte Amin Skov til TV Syd.

Det lader dog til, at Amin Skov kun holder sig til erstatningssagen, da hans advokat ikke har kendskab til en klagesag mod politiet.

Amin Skov har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig. Og selv om han talte om at lægge forløbet bag sig, umiddelbart efter at politiet frafaldt sigtelsen, har han nu alligevel besluttet sig for at køre en sag mod politiet.

Amin Skov blev forud for den opsigtvækkende brandsag mod ham landskendt for sin faglige strid med 3F.

Den opstod, da han, efter at have overtaget Vejlegården i oktober 2011, meldte sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening, og hans medarbejdere samtidig blev omfattet af en overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa).

I marts gik Vejlegården konkurs, ifølge Amin Skov som følge af først konflikten og siden branden.

To måneder senere genåbnedes stedet, efter at en gruppe investorer havde skudt penge ind. Amin Skov er også tilbage, nu ansat som køkkenchef og hans kone som bestyrer.

Vejlegårdens Amin Skov kræver 1,5 millioner af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce