Varslet af justitsministeren i november: Skjult overvågning mod stenkast er ikke kommet i gang

Motorvejsbroen på Langesøvej ved Skallebølle. Her mistede en ung, tysk mor livet, da hun i august 2016 blev ramt af en betonklods kastet fra broen. Det var også her, der natten til onsdag blev kastet adskillige store sten mod trafikken under. Foto: Nils Svalebøg.

Varslet af justitsministeren i november: Skjult overvågning mod stenkast er ikke kommet i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I starten af november varslede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at der skulle sættes skjulte kameraer op på vejbroer, som har været særligt udsat for stenkast mod trafikken.

- Vi sætter kameraer op på 30 udvalgte steder. Det er kameraer, der kan flyttes, så politiet kan sætte dem op alt efter deres vurdering, så man kan genkende en eventuel gerningsmand, udtalte ministeren til DR.

Men kameraerne er fortsat ikke kommet i aktion, fortæller vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, som leder efterforskningen af stenkastene mod trafikanter på Fyn.

- Det er Justitsministeriet og Rigspolitiet, der håndterer det. De har været forbi politikredsen for at drøfte, hvordan man kunne gøre på Fyn. Men jeg tror, de tager rundt til samtlige politikredse i landet, inden de beslutter sig.

Så det er ikke sat i værk endnu?

- Nej.

Rigspolitiet bekræfter i et skriftligt svar:

"Processen med at etablere videoovervågning på udvalgte motorvejsbroer rundt omkring i landet er i fuld gang. Rigspolitiet er på nuværende tidspunkt ved at afklare, hvilken type udstyr der skal indkøbes, og hvor overvågningskameraerne præcis skal hænge."

Især Socialdemokratiet og partiets fynske retsordfører Trine Bramsen har gennem længere tid talt varmt for videoovervågning i kampen mod stenkastene.

- Vi glæder os selvfølgelig over, at regeringen endelig er kommet til fornuft. Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at siden den tyske kvinde blev dræbt på den fynske motorvej, da har jeg presset og presset og presset både justitsministeren og transportministeren for, at der skulle ske noget, sagde hun i november.

Natten til onsdag kastede en eller flere ukendte gerningsmænd store marksten ned fra broen over motorvejen ved Langesøvej. Flere biler blev beskadiget, da de påkørte stenene, men ingen personer kom noget til.

I september undveg en bilist med nød og næppe en 40 kilo tung marksten, som blev kastet fra broen ved Spedsbjergvej. Og i august 2016 døde en 33-årig tysk kvinde, da en 30 kilo tung betonklods stjålet fra en byggeplads blev kastet ned fra broen ved Langesøvej og ramte den tyske families bil. Hendes mand blev invalid.

Ingen af sagerne er opklaret.

Varslet af justitsministeren i november: Skjult overvågning mod stenkast er ikke kommet i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce