Varme-lussing til forbrugerne


Varme-lussing til forbrugerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORBRUG: Flere har i den kolde sommer gang i radiatorerne, og det koster dyrt
Sommerfrysende danskere, der har radiatoren kørende i øjeblikket, kan se frem til en økonomisk lussing, når varmeregningen skal gøres op.

Sommeren har som bekendt været væsentligt koldere end sædvanligt, og det er noget, man kan mærke hos leverandørerne af fyringsolie.

- Vi har større salg af fyringsolie, end vi normalt plejer at have på dette tidspunkt, siger informationschef i Statoil, Søren Bjelka.

Køb bliver fremskyndet

Olieselskaberne ser på, hvordan de såkaldte graddage er. Og ser man isoleret på dem, har forbrugerne foreløbigt i år ikke brugt væsentligt mere end normalt.

- Folk er bevidst om at bruge olie. Og når de så tænder for varmen om sommeren opdager de, at tanken næsten er tom, og så fremskynder de et køb. Derfor har vi leveret mere olie nu, end vi plejer, siger Søren Bjelka.

Han tør ikke sætte tal på, hvad den kolde sommer vil koste ekstra for forbrugerne, når året er omme, fordi det afhænger af, hvordan resten af året arter sig.

Hos konkurrenten OK oplever man også en stigende efterspørgsel på olie.

- I forhold til at det er ferietid, kommer der pænt med oliebestillinger. Faktisk oplever vi at få en del nye kunder, og det er ret usædvanligt for årstiden, siger Lisbet Madsen, informationsafdelingen i OK.

Mange plejer kun at have oliefyret kørende til varmt vand, men i år har det også været nødvendigt at hæve stuetemperaturen et par grader.

- Jeg plejer ikke at have varme på om sommeren, men det har jeg i år, siger Lisbet Madsen videre.

Merforbrug på 30 pct.

Til gengæld slipper fjernvarme- og naturgaskunder formentligt for en ekstra regning.

Ifølge Odense Kommunale Fjernvarmeforsyning var der i maj-juni i år et merforbrug på 30 procent sammenlignet med maj-juni 2003.

Alligevel mener fjernvarmeforsyningen ikke, kunderne bliver hårdt ramt.

- Selv om der er et merforbrug denne sommer tror jeg ikke, det har nogen betydning for årsforbruget. Ser vi på de kolde måneder fra januar til april har forbruget her været mindre end året før, siger Kurt Madsen, logistikafdelingen i fjernvarmeforsyningen.

Han mener, at set over hele året lander vi derfor på nogenlunde samme fjernvarmeforbrug som i 2003, medmindre det kolde sommervejr fortsætter, og efteråret bliver koldere end normalt.

Det samme mener man hos Dansk Olie & Naturgas.

- Vi kan godt mærke, at vi sælger en smule mere naturgas, men det er meget små mængder. Normalt sælger vi en halv milliard kubikmeter i perioden, og nu har vi solgt knap én million kubikmeter mere. Faktisk har en lun november større indflydelse på varmeregningen end en kold sommer, siger Poul Dons Christensens fra DONG's kommunikationsafdeling.

Varme-lussing til forbrugerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce